21:10, 30.05.2019Izvor: Beta

Tači razočaran Izveštajem Evropske komisijeKosovski predsednik Hašim Tači je danas izjavio kako je razočaran Izveštajem Evropske komisije (EK) o napretku Kosova u kome se, po njemu, mnogo bavi taksom koja je uvedena na proizvode Srbije i Bosne i Hercegovine i vrlo malo realnim ocenama određenih oblasti.

taci-razocaran-izvestajem-evropske-komisije

Foto: Türkiye Gazetesi

Izveštaj o progresu kosovskom predsedniku je danas predala šefica kancelarije EU na Kosovu i izaslanica EU, Natalija Apostolova.

„U cilju učlanjenja u EU, što je državni prioritet Kosova, izvršene su uspešne reforme, ali naravno ima i izazova. Kosovo ostaje spremno da sarađuje i opredeljeno je za produbljivanje reformi u oblastima koje su identifikovane  u izveštaju)“, kazao je Tači, a prenosi njegov kabinet u saopštenju za medije.

Po oceni kosovskog predsednika, jezik koji je korišćen u izveštaju, Kosovo ocenjuje kao državu koja nije imala nikakav napredak od proglašenja nezavisnosti, a te ocene, po njemu, ne predstavljaju situaciju na Kosovu na objektivan način.

Govoreći o odnosima Kosovo-EU, Tači je rekao da EU treba da „pokaže principijelnost i da ne drži Kosovo izolovanim“ i da liberalizacija viza treba da se dogodi odmah, bez ikakvog uslovljavanja, jer će u suprotnom kredibilitet EU biti ozbiljno poljuljan.
 


Tagovi:

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije