19:20, 15.01.2020Izvor: Radio Kontakt Plus

Tači telefonom razgovarao sa Borelom o dijalogu Beograda i PrištineKosovski predsednik Hašim Tači razgovarao je danas telefonom sa visokim predstavnikom Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost  Žozepom Borelom o evropskoj perspektivi Kosova i dešavanjima na Kosovu i regionu.

taci-telefonom-razgovarao-sa-borelom-o-dijalogu-beograda-i-pristine

Foto: Gazeta Metro

Tači i visoki predstavnik EU su se složili o potrebi što bržeg uspostavljanja novih vladajućih institucija na Kosovu.

"Svesni smo da nas očekuju veliki zadaci i da je potrebno što pre da imamo novu Vladu, koja će se suočiti sa izazovima i realizirati međunarodne obaveze koje Kosovo ima", rekao je Tači.

U saopštenju dostavljenom Kontakt Plus radiju se navodi, da su se sagovornici složili “o potrebi kontinuiranog bezuslovnog dijaloga između Kosova i Srbije, kao i o neophodnosti postizanja konačnog sporazuma, koji podrazumeva uzajamno priznavanje dveju država“.

Tači je zatražio od EU da ispuni svoju obavezu o ukidanju viza za građane Kosova, jer je, kako je naveo, Kosovo ispunilo sve potrebne kriterijume.
 
"Kosovo je ispunilo sve uslove. Evropski parlament i komisija su preporučili ukidanje viza za Kosovo. Građani Kosova sa pravom očekuju meritornu odluku po ovom pitanju“, rekao je on.

Tači je pozdravio posetu Borela Kosovu, koja se očekuje.


Tagovi: KosovoHašim TačiEUPrištinaŽozep BorelBeograd

Povezane vesti
Najčitanije


11:09, 16.02.2020

16:19, 12.02.2020


Najnovije