13:19, 11.09.2019Izvor: Radio Kontakt Plus

Tači tražio od Toyote da investira na Kosovu (FOTO)Kosovski predsednik Hašim Tači, drugog dana posete Japanu, sastao se sa predstavnicima automobilske kompanije "Toyota".

taci-trazio-od-toyote-da-investira-na-kosovu-foto

Foto: Info služba kosovskog predsednika

Na sastanku sa zamenikom izvršnog direktora korporacije "Toyota" Mitsuru Kawai i menadžmentom fabrike za proizvodnju u "Toyota City"-ju, Tači je zatražio od njih da razmotre mogućnost proširenja tržišta na Kosovo, a preko njega i na zemlje Zapadnog Balkana i Evrope.

„Bila je to izuzetna mogućnost da razgovaramo o mogućnosti proširenja tržišta Toyote na Kosovu. Mi smo sigurna zemlja za investicije, sa evropskim zakonima i talentovanom radnom snagom. Nakon ove posete održaćemo i druge sastanke kako bismo produbili ovu saradnju“, rekao je on.

Prema njegovom mišljenju, na ovom sastanku je pozdravljena ideja o Japanskom biznis centru na Kosovu.

S druge strane, zamenik izvršnog direktora korporacije "Toyota" Mitsuru Kawai pozdravio je ideju o razmatranu mogućnosti saradnje sa Kosovom.

On je istakao da na samom početku mora da se poveća broj korisnika.

„Zato je prva misija i zahtev za kosovski narod da voze što više Toyota“, dodao je on.

Tokom posete Japanu, Tačiju je organizovana i poseta starim hramovima u gradu Kjoto. On se takođe sastao sa kosovskim studentkinjama koje studiraju u Osaki i Kjotou.Tagovi:

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije