13:26, 20.07.2020Izvor: Beta

Tači: Unutrašnji konsenzus najznačajniji za dijalog sa SrbijomKosovski predsednik Hašim Tači izjavio je danas da je za njega važno da se obezbedi unutrašnji dijalog za nastavak pregovora između Prištine i Beograda.

taci-unutrasnji-konsenzus-najznacajniji-za-dijalog-sa-srbijom

Foto: Profimedia

Tokom sastanka sa predsednikom Demokratske stranke Albanije Ljuljzimom Bašom on je pitanje konsenzusa nazvao "vitalnim".

"Danas smo razgovarali o kretanjima na Kosovu i u Albaniji, mogućnostima za još bolju saradnju. Cilj Kosova je da se što pre uđe u NATO i EU. Važno je imati najširi mogući konsenzus za evropsku perspektivu. Takođe smo razgovarali o dijalogu između Kosova i Srbije. Za nas je ključno da imamo institucionalni konsenzus na Kosovu, od vitalne je važnosti da budemo koordinisani između Vašingtona i Brisela", kazao je Tači posle sastanka sa liderom albanske opozicije

Baša je izrazio podršku "doslednim stavovima" kosovskog predsednika.

"Iskazao sam podršku doslednim stavovima šefa države u podršci dijalogu, u podršci koheziji političkih snaga na Kosovu. Naglasio sam uverenje i veru da je puna koordinacija između SAD-a i EU bila i ostala preduslov za uspeh", rekao je Baša.

Baša će se tokom dana susresti sa liderima parlamentarnih političkih stranaka na Kosovu.


Tagovi: Hašim TačiDijalogEU

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije