09:46, 29.06.2020Izvor: Radio Kontakt Plus

Tači večeras pred kamerama o optužnici za ratne zločinePrvi put od kako je Specijalizovano tužilaštvo podnelo optužnicu 24.juna sa deset tačaka, kojom se tereti za ratne i niz zločina protiv čovečnosti, kosovski predsednik Hašim Tači, obratiće se javnosti.

taci-veceras-pred-kamerama-o-optuznici-za-ratne-zlocine

Foto: EurAktiv

Kako je saopšteno iz Kancelarije kosovskog predsednika, Tači će se obratiti javnosti večeras u 20 časova.

Kosovski predsednik, dan pošto je Specijalni sud najavio optužnicu protiv njega, na svom Fejsbuk nalogu je objavio fotografiju sa znakom OVK.

Tači i predsednik Demokratske partije Kosova (DPK) Kadri Veselji su, prema navodima optužnice, sproveli tajnu kampanju da bi se ukinuo zakon kojim su Specijalizovana veća osnovana kao sud, kao i da bi na drugi način opstruirali rad suda, a sve sa ciljem da oni sami ne budu izvedeni pred lice pravde.

Žrtve krivičnih dela iz optužnice su stotine lica čiji je identitet poznat i među kojima su kosovski Albanci, Srbi, Romi i lica drugih nacionalnosti, kao i politički protivnici.

Tači se, za razliku od Veseljija, još uvek nije oglašavao povodom optužnice Suda za zločine OVK kojom se tereti za veliki broj ubistava.


Tagovi: Hašim TačiSpecijalni sudOVKRatni zločinKosovo

Povezane vesti
Najčitanije


09:34, 03.07.2020


Najnovije