19:23, 15.07.2019Izvor: RTK

"Taksa će biti ukinuta kada nas Srbija prizna"Kosovski premijer Ramuš Haradinaj ponovio je da će taksa na srpsku i bosansku robu biti povučena na dan kada Srbija prizna Kosovo kao državu.

taksa-ce-biti-ukinuta-kada-nas-srbija-prizna

Foto: RFE/RL

Tokom posete opštini Vučitrn, Haradinaj je takođe pomenuo vize za koje je rekao, da će se uskoro putovati u Evropu bez viza, rekavši da ovo pitanje nema nikakve veze sa taksom.

"Vize ćemo uskoro dobiti. Radimo, to nije povezano sa taksom. Zahtev za suspenziju takse postoji. To je više neki način disciplinovanja. Kada nas Srbija prizna, ukinuće se taksa", rekao je Haradinaj.

Haradinaj je takođe komentarisao posetu francuskog predsednika Emanuela Makrona Srbiji, i rekao da su odnosi Kosova i Francuske na dobrom nivou saradnje.

Tokom posete Vučitrnu, Haradinaj je održao sastanak sa gradonačelnikom ove opštine, Džaferom Tahirijem.

On je čestitao gradonačelniku Vučitrna na obavljenom poslu i obećao pomoć od Vlade.

"Impresioniran sam radom predsednika opštine Džafera Tahirija. Centralni nivo bi mogao učiniti više za ovaj grad. Vučitrn je bez autobuske stanice. Proširenje ulica i gradskog prstena su projekti o kojima smo razgovarali sa gradonačelnikom", rekao je Haradinaj.

Tahiri je naglasio da su na ovom sastanku dobili podršku od premijera Haradinaja.

"Dobili smo podršku od premijera za proširenje puta Vučitrn - Mitrovica, koji će povezati sever u celini. Za druge projekte, kao što je gradski prsten, dobili smo podršku. Vlada nastavlja projekat za park", rekao je Tahiri.


Tagovi: Kosovo

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije