20:35, 10.11.2019Izvor: Facebook, RTK 2

"Taksa mora ostati do priznanja Kosova od strane Srbije"Odlazeći kosovski premijer Ramuš Haradinaj, izjavio je da je uvođenje takse od sto odsto na robu iz Srbije strateška mera i da mora ostati do priznanja nezavisnosti Kosova.

taksa-mora-ostati-do-priznanja-kosova-od-strane-srbije

Foto: bbc.co.uk

U Haradinajevoj objavi na društvenoj mreži Facebook navodi se, da je uvođenje takse na srpsku robu značajno uticalo na osnaživanje lokalnih proizvođača.

"Pre godinu dana Vlada Kosova je donela jednu od najhrabrijih odluka od proglašenja nezavisnosti Kosova. Prošlog novembra Vlada Kosova je uvela tarifu od 100 odsto na srpsku robu, kao meru protiv agresivne kampanje srpske države.

Ovim važnim korakom Kosovo je pokazalo da Srbija ne može da nam deli zadatke, a međunarodnim prijateljima smo pokazali da mi nismo podložni srpskoj državi. Uvođenje tarife na srpsku robu od novembra prošle godine takođe je imalo ogroman uticaj na osnaživanje lokalnih proizvođača.

U suštini, ovaj potez je delegitimirao projekat podele Kosova, skrivajući se pod idejom ispravljanja granica. Ova mera se pokazala strateškom i trebalo bi da ostane do priznanja države Kosovo", stoji u objavi Haradinaja na Facebook - u.


Tagovi: Takse

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije