11:19, 03.12.2019Izvor: Radio Kontakt Plus

Teška krađa u Mitrovici, u Zvečanu zaplenjeno vatreno oružjeMinulog dana u Severnoj Mitrovici zabeležen je slučaj teške krađe, dok je u Zvečanu zaplenjen gasni pištolj.

teska-krada-u-mitrovici-u-zvecanu-zaplenjeno-vatreno-oruzje

Radio Kontakt Plus

Regionalni portparol Kosovske policije poručnik Branislav Radović, za Kontakt Plus radio navodi, da je juče u ranim jutarnjim satima stanici policije u Mitrovici prijavljeno od strane “Soko“ obezbeđenja da je u toku obijanje lokala koji se nalazi u ulici kralja Petra I i da je potrebna asistencija patrole policije.

“Po dobijanju informacije, policija je otišla na lice mesta u lokal “Max Sport caffe“ i tom prilikom zatekla vidna oštećenja na ulaznim vratima lokala, kao i premetačinu unutar lokala. Na lice mesta je izašla i istražna ekipa i forenzičar koji je fotografisao i prikupio dokazni materijal. Od strane istražne jedinice kontaktiran je dežurni tužilac, koji je naložio da se otvori slučaj i okarakteriše kao teška krađa”, kazao je Radović.

Prilikom obilaska šireg dela terena, sa namerom da se nađe bilo kakav dokaz u vezi ovog slučaja, policija je naišla na lice koje je od ranije poznato po izvršavanju krivičnih dela, a reč je o kosovskom Albancu sa inicijalima N. A, dodao je Radović.

“Pomenuto lice zatečeno je u blizini mesta gde se desila krađa. Lice je privedeno u policijsku stanicu, radi informativnog razgovora. Prilikom pretresa, kod lica je pronađen novac u vrednosti od 23.890 din i 10-ak eura, kao i listić na kojem je pisalo “MaxBet“.Pošto se sumnja da je jedan od počinioca krivičnog dela, teške krađe, a zbog opšteg zdravstenog stanja odvezen je u bolnicu u Južnu Mitrovicu radi pregleda i pružanja lekarske pomoći”, zaključio je regionalni portparol Kosovske policije.

Od strane dežurnog lekara u Južnoj Mitrovici, osumnjičeni je poslat u Prištinu radi dodatnih pregleda.

Tokom jučerašnjeg dana, oko 21:50 časova u ulici kralja Petra u Zvečanu, žalioc sa inicijalima L.B. rođen 1995. godine, zaustavio je policijsku patrolu, kojoj je predao gasni pištolj marke “Ekol”, kalibra 9mm, sive boje, sa jednim okvirom i 3 gasna metka, kazao je Branislav Radović.

 “Od njega je uzeta izjava u prostorijama policijske stanice u Zvečanu, gde on navodi da maloletnom licu starom 15 godina u teretani “Gladijator” oduzeo sve gore navedeno. U vezi slučaja kontaktiran je dežurni tužilac koji je nalozio da se otvori slučaj, okarakterisan kao krivično delo ilegalnog posedovanja vatrenog oružja”, rekao je Radović.

U vezi ovog slučaja osumnjičeno je N.N. lice.


Tagovi: MitrovicaKosovoHapšenjeZvečan

Povezane vesti
Najčitanije


11:09, 16.02.2020

16:19, 12.02.2020


Najnovije