16:08, 16.05.2020Izvor: Radio Kontakt Plus

Todić obećao pomoć porodicama koje su pretrpele štetu od požaraPredsednik Privremenog organa opštine Leposavić Zoran Todić obećao je pomoć u obezbeđivanju krova nad glavom porodicama čiji su domovi izgoreli u požaru koji je juče zahvatio tri stare stambene zgrade u selu Belo Brdo.

todic-obecao-pomoc-porodicama-koje-su-pretrpele-stetu-od-pozara

Leposavić portal/FB

 “Todić je naglasio da nemaju razloga za brigu, da će opština Leposavić u saradnji sa Kancelarijom za Kosovo i Metohiju i Vladom Republike Srbije učiniti sve i pružiti svu neophodnu pomoć kako bi im nadoknadili štetu, obezbedili krov nad glavom i omogućili dalji opstanak na ovim prostorima”, navodi se u objavi na Fejsbuk stranici Leposavić portal.

Navodi se i da je jedna od porodica koja je ostala bez svog doma, smeštena u svojoj porodičnoj kući u Lešku, a za preostale dve, tročlanu porodicu Vučetić i dvočlanu porodicu Ilić, opština Leposavić obezbedila je smeštaj, hranu i sve ostale potrepštine.

Podseća se da je na području Mesne zajednice Belo Brdo, u istoimenom selu, jak olujni vetar izazvao vatrenu stihiju koja je zahvatila stambenu zgradu, usled čega su izgoreli stambeni objekti tri porodice.

U toku jučerašnjeg dana na teritoriji opštine Leposavić je usled olujnog vetra došlo do izbijanja požara na 8 lokaliteta, a na pojedinim mestima olujno nevreme izazvalo je obaranje stubova za niskonaponsku električnu mrežu i tom prilikom pričinjena je znatna materijalna šteta, dodaje se u objavi.

“Pravovremenim delovanjem, angažovanjem ljudstva i mehanizacije, požari na 6 lokaliteta su ugašeni i sada je situacija pod kontrolom. Privremeni organ opštine Leposavić obrazovao je Komisiju za procenu štete koja je izašla na teren sa zadatkom da utvrdi činjenično stanje i izvrši procenu pričinjene štete”, navedeno je u objavi Leposavić portala.

Zbog požara koji je zahvatio tri stare stambene zgrade u selu Belo Brdo u opštini Leposavić, tri porodice su evakuisane, izjavio je ranije danas za Kontakt Plus portparol Kosovske policije za region Sever, poručnik Branislav Radović https://www.radiokontaktplus.org/vesti/leposavic-evakuisane-tri-porodice-zbog-pozara/25995Tagovi: PožarLeposavić

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije