13:25, 03.02.2019 Izvor: Beta

Trepča Sever: Nećemo prihvatiti bespravni Statut Skupštine KosovaGeneralni direktor RMHK "Trepča" Jovan Dimkić, izjavio je danas da neće prihvatiti Statut tog akcionarskog društva, koji je usvojila kosovska Skupština, a koji je ocenio kao bespravan.

trepca-sever-necemo-prihvatiti-bespravni-statut-skupstine-kosova

Foto: novosti.rs

Dimkić je kazao, da je plan i aspiracija kosovske Vlade da zadrži 80 odsto "bespravnih akcija u svoju korist".

On je dodao, da je kosovski Zakon o Trepči 2016. godine Srbija proglasila pravno ništavnim i da ga neće sprovoditi.

"Nećemo prihvatiti sporovodjenje tog zakona. Mi ne mislimo da treba da prepustimo upravljanje našim delom Trepče nekom drugom, koji je preko noći proglasio da je vlasnik 80, ili 90, ili 100 odsto akcija", rekao je Dimkić.

On je pojasnio, da je reč o odluci Prištine da ukine i formira novu kompaniju, promeni organizacionu strukturu i način upravljanja kompanijom i da uništi model po kome funkcioniše "Trepča sever".

"Mi smo stvorili finansijski održivu proizvodnju, plaćamo sve obaveze prema radnicima i prema dobavljačima, kao i obaveze prema kosovskom budžetu", rekao je Dimčić.

Prema njegovim rečima, informacije o vrednosti Trepče od 80 milijardi dolara nisu istinite, da je vrednost 10 puta manja, a "naduvava" se u medijima iz političkih razloga.

Kosovska Skupština, rano jutros usvojila je odluku o formiranju ad hok komisije za izradu Zakona o rukovodjenju Akcionarskim društvom "Trepča".
Tagovi:

Povezane vesti


NajčitanijeNajnovije