10:30, 07.12.2018Izvor: Gazeta Ekspres, Beta

Tri oficira nekadašnje OVK pozvana na ispitivanje u HaguSpecijalno tužilaštvo u Hagu pozvalo je početkom decembra na ispitivanje tri bivša oficira nekadašnje Oslobodilačke vojske Kosova (OVK), medju kojima je i jedan bivši poslanik kosovske skupštine, preneo je portal GazetaExpress.

tri-oficira-nekadasnje-ovk-pozvana-na-ispitivanje-u-hagu

wikimages

Portal je naveo da je identitet tih osoba poznati redakciji.

U odgovoru na pitanje redakcije portala, iz kancelarije Specijalnog tužioca Džeka Smita navedeno je da ne daju informacije o slučajevima koji su u toku, kao ni informacije o vremenu kada bi mogle da budu podignute moguće optužnice.

Televizija KTV javlja da ima informacije da su istražitelji Specijalnog tužilaštva bili na Kosovu i pregovarali o mogućoj predaji osumnjičenog bivšeg poslanika kosovske skupštine.

"Ima izgleda da se u januaru postigne sporazum i da se on vrlo brzo dobrovoljno preda", javlja KTV.

Prištinski portal je preneo da je bivši poslanik koji je navodno dobio poziv tužilaštva, odbio da odgovara na pitanja redakcije GazetaExpress.

Specijalni sud i Specijalno tužilaštvo su institucije koje su formirane zakonom usvojenim u kosovskoj skupštini 2015. godine kao rezultat izveštaja švajcarskog senatora Dika Martija koji je 2011. godine prihvaćen kao dokument Saveta Evrope.


Tagovi: OVK

Povezane vesti
Najčitanije


13:32, 17.05.2019


Najnovije