21:18, 14.04.2019Izvor: N1, NIN

Tužilac: Ubistvo Ivanovića mogla izvesti samo dobro organizovana grupaUbistvo Olivera Ivanovića, još nerešeno, predmet je kojim se bavi i prištinsko tužilaštvo. Specijalni tužilac u Prištini kaže da je ono moglo da bude izvedeno samo delovanjem organizovane grupe.

tuzilac-ubistvo-ivanovica-mogla-izvesti-samo-dobro-organizovana-grupa

Foto: N1/printscreen

Sa Sulj Hodžom je razgovarao novinar nedeljnika NIN Milan Radonjić.

U jednom od retkih intervjua za medije specijalni tuzilac Sulj Hodža, je govorio o istrazi koju vodi u slučaju ubistva političara Olivera Ivanovića. Hodža je rekao da je samo dobro strukturisana i organizovana grupa mogla da izvrši ovo ubistvo.

On je rekao da su trenutno četiri lica osumnjičena za ovo ubistvo, od kojih su dvojica u pritvoru. Hodža je govorio i o zameniku predsednika Srpske liste i osumnjičenom Milanu Radoičiću, koji se na dan pretresa nije nalazio kod kuće i od tada je u bekstvu.

"Mi imamo sumnje o nekoliko krivičnih dela vezanih za Radoičića. To je pomaganje u izvršenju krivičnog dela ubistva na štetu pokojnog Olivera Ivanovića, zatim sumnja za organizovani kriminal i narkotike, jer smo na dan pretresa u kuci osumnjičenog Milana, pronašli jednu količinu narkotika. Takođe, policajac Nedeljko Spasojević je osumnjičen da je pružio pomoć pri izvršenju krivičnog dela", kaže Hodža.

Hodža je rekao da poseduju dva telefona pokojnog Ivanovića, ali imajući u vidu da je on koristio brojeve srpske telefonske mreže, kosovskim pravosudnim vlastima je tesko da dođu do sadržaja poslednjih Ivanovićevih razgovora.

"Imamo poteškoća, jer tužilaštvo za teške zločine u Beogradu koje se bavi ovim slučajem do sada nam nije pružilo dovoljno dokaza. Naša glavna prepreka je to što ne možemo doći do telefonskih razgovora, jer se severni deo pokriva sa srpskim telekomom", kaže Hodža.

lpak, on nije negirao da su iz Beograda poslali nekoliko materijala o ovom slučaju, koji su deo dokumentacije predmeta i koji će biti razmotreni. Hodža je naglasio da je tužilaštvo očekivalo iz Beograda više dokaza koji bi bili relevantni za ovaj slučaj. 

U dosadašnjim političkim prepucavanjima između Prištine i Beograda, svaka od strana je stavljala do znanja da onu drugu sumnjiči za ubistvo Ivanovića.

Hodža je u vezi sa ovim apelovao na sve koje imaju informacije o ovom slucaju da sarađuju sa tužilastvom, rekavši da je obelodanjivanje ovog slučaja u interesu obeju država, i da nije dobro da se ostavi prostor za manipulaciju ili zloupotrebu ubistva Olivera Ivanovića.


Tagovi: KosovoOliver Ivanović

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije