11:59, 09.10.2019Izvor: Radio Kontakt Plus, KoSSev

Tužilaštvo u Mitrovici: Mesec dana pritvora dvojici osumnjičenih za "trgovinu uticajem"Osnovni Sud u Mitrovici, odobrio je zahtev Osnovnog Tužilaštva u Mitrovici, i odredio jednomesečni pritvor za S.T. i Š.K. iz Vučitrna, osumnjičenim za izvršenje krivičnog dela “trgovina uticajem”.

tuzilastvo-u-mitrovici-mesec-dana-pritvora-dvojici-osumnjicenih-za-trgovinu-uticajem

Radio Kontakt Plus

Do pokretanja istrage, a potom i privođenja dvojice osumnjičenih, došlo je nakon što je u medijima objavljen video snimak na kom se navodno vidi kako S.T. , brat gradonačelnika Vučitrna Džafera Tahirija, uzima mito za  izdavanje građevinskih dozvola.

Nakon objavljanja video snimka, glavni tužilac Opšteg Tužilaštva u Mitrovici Šućri Sulja, naložio je regionalnoj jedinici za istragu privrednog kriminala i korupcije Mitrovica - Jug, da započne istragu u vezi ovog slučaja, što je rezultiralo zadržavanjem dvojice osumnjičenih S.T. i Š.K., navodi se u saopštenju iz Tužilaštva.

Brat osumnjičenog, gradonačelnik Vučitrna, inače funkcioner LDK, javno se ogradio od video snimka, navodeći da šta god da se dešavalo, dešavalo se bez njegovog znanja.

On je takođe optužio PDK da na taj način vrši pritisak na njega da se pridruži ovoj partiji.

Kako navodi KTV, Džafer Tahiri je na samom početku svog mandata brata zaposlio kao ličnog vozača.


Tagovi: MitrovicaKosovoPravosuđe

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije