09:46, 16.08.2019Izvor: Radio Kontakt Plus

"U 21. veku neko nastoji da otme od srpskog naroda njegov koren, istoriju i pamćenje"Srpska lista najoštrije osuđuje pokušaje otimanja srpske kulturne baštine od strane kosovskih institucija, smatrajući isticanje kosovske zastave na Novom Brdu necivilizacijskim ponašanjem prema kulturi srpskog naroda, navodi se u saopštenju.

u-21-veku-pred-ocima-sveta-neko-nastoji-da-otme-od-srpskog-naroda-njegov-koren-istoriju-i-pamcenje

Radio Kontakt Plus

Saopštenje prenosimo u celosti:

"Sramno je da ovakvim ponašanjem albanski lideri svesno produbljuju etničke podele i pokazuju necivizacijsko ponašanje prema kulturi srpskog naroda.

Podsećamo Prištinu da postavljanje zastave ne znači i pravo svojine nad tvrđavom u Novom Brdu. Mogli su tu zastavu da pobodu i na Mesecu, ali on i dalje ne bi bio njihov, kao što ni tvrđava u Novom Brdu i crkva Svetog Nikole nije njihova.

Očigledno je da su albanske partije počele kampanju, po pravilu, preko leđa srpskog naroda. I po pravilu, svilene uši međunarodnih predstavnika ne čuju apele srpskog naroda.

Ipak, istorijske činjenice pohranjene u duši svakog Srbina ne može izbrisati nikakva otimačina i nijedan falsifikat, zato ćemo uvek i na svakom mestu podsećati da na tlu Evrope u 21. veku, pred očima sveta, neko nastoji da otme od srpskog naroda njegov koren, istoriju i pamćenje. 

Poštovana gospodo, mi se sa tim nikada nećemo složiti, i to nikada nećemo prihvatiti i dozvoliti," - stoji u saopštenju Srpske liste.


Tagovi: Kosovo

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije