15:56, 28.08.2020Izvor: RTV KIM

Otvoren Omladinski centar u GračaniciU Gračanici je danas otvoren Omladinski centar.

u-gracanici-otvoren-omladinski-centar

Foto: RTV KIM

Izgradnja Omladinskog centra počela je 2019. godine. Zgrada ima 100m2 i predstavljaće sedište okupljanja gračaničke omladine, pre svega nevladinih organizacija.

Predsednik Omladinskog centra Dušan Borisavljević, kazao je da će novootvorena zgrada predstavljati mesto okupljanja mladih perspektivnih ljudi, koji će učiniti nešto više za bolju budućnost mladih na Kosovu.

"Omladinski savet duguje zahvalanost gradonačelniku Srđanu Popoviću, bez koga ova zgrada i mnogi drugi projekti ne bi bili mogući. Mi smo ponosni na saradnju i podršku koju imamo od lokalne samouprave. Upravo danas, koliko je ta podrška velika možemo videti na osnovu jednog gesta ministra Rakića koji je obećao opremanje savremenom operemom čitavog Omladinskog centra. To će doprineti boljem radu Omladinskog saveta, čije će se funkcionisanje podići na viši nivo, i samim tim imati produktivnije mlade ljude, bolje projekte, i boljitak za celu našu zajednicu", poručio je Borisavljević.

Ovo je veliki dan za opštinu Gračanica, kazao je predsednik ove lokalne samouprave Srđan Popović. On je dodao da se budućnost može graditi uz jaku omladinu, „koja će stvarati i živeti na ovim prostorima“.

„Presrećan sam što smo uspeli da sagradimo Omladinski centar koji će mnogo značiti za našu opštinu. Sećam se prvog sastanka koji sam imao sa omladinom, oni su izrazili želju da poseduju moderan Omladinski centar, bili su puni energije, ideja. Tada im je trebao prostor, evo, danas smo otvorili njihov kutak, gde će oni stvarati i raditi", kazao je Popović.

Ministar za zajednice i povratak u Kosovskoj vladi Dalibor Jevtić napomenuo je da projekat Omladinskog centra predstavlja primer onoga što treba da bude zalog za budućnost, jer „upravo mladi treba da budu temelj našeg društva“.

"Ovo je mala stvar u odnosu na ono što mi kao i politički predstvanici imamo obavezu da radimo kako bi se život svih naših sugrađana, bilo gde da žive na Kosovu, iz dana u dan poboljšavao. Ovaj projekat je primer kako zajedničkim snagama možemo da učinimo više u poboljšanju života mladih", kazao je Jevtić.

Zamenik kosovskog premijera Goran Rakić je obećao da će obezbediti IT opremu za Omladinski centar preko Ministarstva lokalne samouprave.

"Mladi su naša budućnost, zato je naša obaveza da tamo gde je budućnost, budemo prisutni i mi, i da pružimo maksimalnu podršku. Ovim se nećemo zaustaviti, opština Gračnica će imati našu podršku", istakao je Rakić.

Otvaranju omladinskog centra prisustvovali su i poslanici u kosovskoj i srpskoj Skupštini, Ljubinko Karadžić i Milan Savić, kao i Malinka Mitrović ispred Kancelarije za KiM.

Izgradnju Omladinskog centra finansirala je Opština Gračanica, Ministarstvo za zajednice i povratak, Kancelarija EU na Kosovu. Projekat je implementiran od strane Međunarodna organizacija za migracije (IOM).


Tagovi: GračanicaMladiKosovo

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije