13:13, 18.10.2020Izvor: Reporteri, Gazeta Express, Radio Kontakt Plus, RTK2

Južna Mitrovica: Ispaljeno više hitaca na automobil novinara portala "Reporteri"Novinar kosovskog portala "Reporteri", Škumbin Kajtazi, saopštio je da je noćas više hitaca ispaljeno na njegov automobil, koji je bio parkiran u centru (južne) Mitrovice.

u-juznoj-mitrovici-vise-hitaca-ispaljeno-na-automobil-novinara-kosovskog-portala-reporteri

FB

Do pucnjave iz vatrenog oružja došlo je oko ponoći, u automobil je ispaljeno više hitaca, a vidljivo je 5 ili 6, piše Reporteri.

Kosovska policija je izašla na lice mesta, i utvrđeno je nekoliko oštećenja od metaka - na vozačevom mestu, krovu i na zadnjoj strani vozila.

Kajtazi je rekao je da se u trenutku napada nalazio u jednom kafiću u Mitrovici.

Policiji je, kako navodi, prijavio da je slučaj povezan sa poslom, jer lični problem nije imao ni sa kim još od srednje škole.

On je u objavi na Fejsbuku naveo da bi slučaj trebalo što pre rasvetliti.

“Slučaj je u policiji i uskoro će se njime pozabaviti istražitelji za teška krivična dela. Rasvetljavanje ovog slučaja treba obaviti brzo, jer u suprotnom postoji rizik da ostane nerazjašnjen, kao i prethodni “, naveo je Kajtazi.

Dodaje da se ne oseća uplašeno, što je, kaže, bio cilj onih koji stoje iza napada.

„Samo sam razočaran državom i njenim ljudima“, naveo je Kajtazi.

Portparol Regionalne policije u Mitrovici, Avni Zahiti rekao je za portal Gazeta Express da su na mestu napada nađene čaure, ali da "za sada nema osumnjičenih". 

“U automobilu su pronađena 2-3 čaure. Slučaj je otvoren kao "Izazivanje opšte opasnosti". Istražitelji rade na otkrivanju slučaja, za sada nema osumnjičenih", izjavio je Zahiti.

UNK osuđuje napad na novinara Škumbina Kajtazija

Udruženje novinara Kosova (UNK) najoštrije osuđuje napad vatrenim oružjem na automobil novinara Reporteri.net Škumbina Kajtazija i poziva nadležne organe da što pre istraže slučaj, kako bi počinioci bili privedeni pravdi.

Iz UNK-a ističu da uznemirava činjenica da je novinar Škumbin Kajtazi u periodu od četiri meseca u dva navrata bio meta napada.

Naglašavaju da je ovo izuzetno zabrinjavajuće i pogoršava ne samo klimu novinarstva, već ugrožava živote kolega, uz ocenu da je svaki napad na novinare napad na javni interes i demokratiju.
 Tagovi: NapadMitrovicaNovinari

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije