19:21, 01.07.2019Izvor: KoSSev, Koha

U Mitrovicu stigla roba kosovske vlade za prodaju lokalnom stanovništvuNakon najave kosovskog premijera Ramuša Haradinaja o otvaranju privremenih veleprodaja na severu, neposredno uz most u naselju Bošnjačka mahala, u Severnoj Mitrovici, parkirana su dva otvorena kamiona sa omanjom količinom osnovnih životnih namirnica namenjenih prodaji. U isto vreme, prištinska Koha javlja da je kosovski ministar Endrit Šalja danas boravio u Mitrovici, kako bi nadgledao otvaranje mobilnih prodajnih mesta.

u-mitrovicu-stigla-roba-kosovska-vlade-za-prodaju-lokalnom-snatovnistvu

Foto: KoSSev

Dva kamiona parkirana su ispred kancelarije administracije u Bošnjačkoj mahali. Na kamionima, kosovskih registarskih oznaka, stoji natpis "Viva fresh store".

Kamioni su otvoreni, a u trenutku kada je ekipa portala KoSSev stigla na lice mesta, u njima nije bilo puno robe.

Ulje, voda, šećer, testenine, higijenski proizvodi - osnovne životne namirnice nalaze se u polupraznim kamionima.

Službena lica sa fakturom na kojoj je bila upisana vrednost robe od oko 6400 evra, koja stoje pored otvorenih kamiona, kazala su da je reč o robi namenjenoj prodaji na severu Kosova.

Kamionima je u jednom trenutku prišla službenica kosovske poreske uprave, koja se legitimisala i zatražila fakture.

Lica koja su bila zadužena za robu su joj pokazala fakturu, ali je u tom trenutku prišao muškarac u civilu koji se predstavio kao policajac i poručio joj da sve što je interesuje pita Ministarstvo trgovine i industrije. Nakon razgovora, službenica je zatražila od policajca da se legitimiše kao što je i ona učinila, do čega nije došlo.

Na pitanje poreske službenice - da li je reč o humanitarnoj pošiljci, rečeno je da se radi o robi za prodaju.

U okolini kamiona primetan je veći broj policijskih vozila.

U telefonskom razgovoru za KoSSev portparolka kosovske vlade Donjeta Gaše, nije mogla da potvrdi da li su kamioni koje su novinari tog portala snimili danas popodne - kamioni sa robom koje je kosovska vlada uputila danas na sever, jer kako kaže nije videla, ali je potvrdila da su kamioni sa robom trebalo da se upute na sever danas, i da veruje da su već stigli.

Takođe misli da će kamioni biti i sutra na severu Kosova. Prema rečima Gaši, o tome se danas razgovaralo na sastanku vlade i doneta je odluka da se ovi kamioni sa robom upute na sever, te da to koordiniše ministarstvo trgovine i industrije.

Kako je prištinska Koha pisala, kosovski ministar trgovine i industrije Endrit Šalja boravio je danas u Mitrovici, kako bi nadgledao otvaranje mobilnih prodajnih mesta.

Šalja je izjavio da su gradonačelnici opština na severu Kosova bili obavešteni o ovoj odluci kosovske vlade.

„Danas, Vlada Kosova i Ministarstvo trgovine i industrije u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova i drugim kosovskim institucijama u cilju podrške našim preduzećima koji se bave prodajom prehrambenih proizvoda na Kosovu, organizovali su akciju koja će omogućiti građanima na severu Kosova da imaju priliku da se snabdeju prehrambenim proizvodima za njihove potrebe,” - rekao je Šalja.


Tagovi: Mitrovica

Povezane vesti
Najčitanije


17:43, 09.09.2019


Najnovije