14:30, 08.03.2021Izvor: RTV Puls, KoSSev

U pucnjavi u Šilovu jedno lice ranjeno, napadač u bekstvuSrbin iz Bujanovca N. S. (24) juče je ranjen iz pištolja u Šilovu, kraj Gnjilana, kada je na njega pucao sugrađanin R. H. (35) albanske nacionalnosti. Do incidenta je došlo ispred kafane na periferiji sela kada je naoružani napadač posle verbalnog konflikta sa suprugom povređenog, koja je zakupac u tom objektu, otvorio vatru. 

u-pucnjavi-u-silovu-jedno-lice-ranjeno-napadac-u-bekstvu

Foto: RTV Puls

Povređenom je odmah na licu mesta ukazana hitna pomoć i prevezen je u bolnicu u Gnjilane na dalje lečenje.

Pacijent je van životne opasnosti, saznaje RTV Puls.

Policija se, nakon prijave, brzo pojavila na licu mesta, ali je napadač uspeo da pobegne i dalje se nalazi u bekstvu.

Kako je  izjavio portparol Kosovske policije za region Gnjilana, Ismet Hašani, policija je obavila uviđaj i traga za počiniocem.

„Poznati su i napadač i oštećeni, obojica su državljani Srbije, iz Bujanovca. Napadač albanske nacionalnosti se tereti za pokušaj ubistva, a povređeni je na lečenju u Gnjilanu, trenutno  van životne opasnosti“, kaže Hašani, ne navodeći eventualne motive sukoba.

Ovo nije prvi put da dolazi do fizičkih obračuna u ugostiteljskim objektima sa muzikom uživo u Šilovu, u koje, poslednjih godina, dolazi do međusobnih čarki i sukoba između gostiju, uglavnom albanske nacionalnosti, zbog čega su meštani ovog čisto srpskog sela veoma zabrinuti i traže adekvatnu zaštitu i reakciju nadležnih.

Meštani Šilova, njih više od 350, predali su još prošle godine opštini Gnjilane, policiji i KFOR-u peticiju sa zahtevom da zabrani rad lokala, u kojima, se pored alkoholnog pića, kako se navodi, „podvode ženske osobe za koje se ne zna odakle su i sa kojom namerom borave u tim objektima“, ali do danas nije bilo nikakve reakcije ili odgovora.

Selo Šilovo je jedno od nekoliko sela sa srpskom većinom u opštini Gnjilane u kojem se nalaze institucije važne za opstanak Srba, kao što su osnovna škola i gimnazija, Komercijalna banka, Dom zdravlja, kulturno-prosvetni centar i regionalna Radio-televizija Puls.

Rekao sam mu da plati dug, otišao je i vratio se sa pištoljem i pucao mi je u nogu

U međuvremenu se KoSSev portalu javio Nikola Stojilković, predstaviši se kao povređeni u jučerašnjoj pucnjavi.

Naveo je da je vlasnica kafane u kojoj je došlo do pucnjave njegova supruga. Kako kaže, neposredno pre incidenta, zatražio od R. H. da izmiri stari dug u iznosu od 14 evra, ali i da može slobodno da popije piće jer, kako kaže, nije hteo da „pravi nikakve scene“.

„Tu se on našao uvređenim i otišao je po pištolj. Nikakve svađe između mene i njega nije bilo, samo je rekao da će se vratiti i kada se vratio uperio mi je pištolj u čelo, a zatim se predomislio i ispalio je u nogu“, kaže za KoSSev Stojilković.

Poručio je da samo želi da osumnjičeni dobije najstrožu moguću kaznu.

„Ne mogu da verujem da svet umesto da ide dalje, vraćamo se u 90-te, te zbog neplaćenog duga u kafani od 14 evra, može da se uperi pištolj u čoveka i puca u njega. Sramni su postupci širenja mržnje“, dodao je Stojilković.


Tagovi: GnjilaneAlbanciSrbiŠilovoKosovska policijaIncident

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije