12:25, 28.03.2020Izvor: RTV Puls

U selu Vrapčić u opštini Gnjilane 15 zaraženih korona virusomZamenik gradonačelnika Gnjilana Arben Ismaili izjavio je da je u toj opštini do sada registrovano 15 osoba zaraženih virusom korona, a da su svi oboleli iz jednog sela Vrapčić.

u-selu-vrapcic-u-opstini-gnjilane-15-zarazenih-korona-virusom

Foto: RTV Puls

"U samom gradu Gnjilanu i okolnim selima za sada je situacija stabilna i nema razloga za paniku“, rekao je za Puls Ismaili i pozvao građane da pojačano vode računa o higijeni i da ne napuštaju kuće bez rukavica i zaštitnih maski.
 
Ismaili je danas posetio najveće srpsko selo u gnjilanskoj opštini Šilovo da bi se informisao kako proglašena pandemija virusa korona utiče na lokalno stanovništvo i sagledao njegove potrebe.
 
Kaže da je u saradnji sa srpskim predstavnicima u lokalnoj samoupravi dodeljeno  više od 40 paketa humanitarne pomoći u hrani, a ima još za potrebe najugroženijih.
 
Kosovska vlada donela je novu odluku o zabrani kretanja koja je sada na snazi od 17 do šest časova ujutro. 
 
"Ukoliko postoje određene potrebe da se građani kreću u tom periodu, dozvole se za teritoriju Gnjilana izdaju u poreskoj administraciji, a i opština je spremna da izda dokument u opravdanim slučajevima“, rekao je zamenik gradonačelnik Gnjilana Arben Ismaili gostujući u RTV Puls.


Tagovi: GnjilaneŠilovoKorona virus

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije