11:23, 10.08.2020Izvor: Radio Kontakt Plus

U srpskim sredinama na KiM 11 novoobolelih, 35 izlečenihU srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji, prema najnovijim podacima, registrovano je 11 pozitivnih slučajeva, dok je 35 lica izlečeno, saopštila je na današnjoj konferenciji za medije, epidemiolog Zavoda za javno zdravlje u Kosovskoj Mitrovici, dr Desanka Novaković.

u-srpskim-sredinama-na-kim-11-novoobolelih-35-izlecenih

Radio Kontakt Plus

Na severu Kosova, na osnovu 86 uzoraka uzetih 7. avgusta, zabeleženo je 6 novih slučajeva infekcije, a u srpskim sredinama južno od reke Ibar evidentirano je 5 novoinficiranih.

Novooboleli po opštinama na severu Kosova: Kosovska Mitrovica (3), Zvečan (2) i Zubin Potok (1).

Kada je reč o srpskim sredinama južno od Ibra, pozitivni slučajevi zabeleženi su u Štrpcu (3) i po jedan pozitivan slučaj u Gračanici i Gnjilanu.

Prema najnovijim podacima, tokom prethodna dva dana, na severu Kosova, izlečeno je 35 pacijenata – 15 iz Kosovske Mitrovice, sedam iz Zvečana, šest iz Leposavića i četiri iz Zubinog Potoka.

U sredinama južno od Ibra izlečena su tri pacijenta – dva iz Gnjilana i jedno lice iz Gračanice.

Dr Novaković navodi da se 403 pacijenta nalaze u kućnoj izolaciji, 66 se leči u Zdravstvenom centru u Kosovskoj Mitrovici, jedan pacijent smešten je u KBC “Dragiša Mišović”, jedan u KC Kragujevac i troje u KC Niš.

Iako se poslednjih dana ne beleži veliki broj novoobolelih, epidemiološka situacija je i dalje nesigurna, upozorava dr Novaković.

„Apelujem na građane da se pridržavaju preventivnih mera – održavanje socijalne distance, redovna higijena ruku, nošenje zaštitnih maski, uključujući i sve druge preventivne mere koje stalno preporučujemo: izbegavanje masovnih okupljanja, da se na kupalištima drži socijalna distanca kako bismo uspeli da suzbijemo Kovid-19“, poručuje.

Od početka pandemije ukupno je testirano 3.871 lice, od čega je kod 899 osoba potvrđeno prisustvo virusa korona.

Od toga, u Kosovskoj Mitrovici 270, u Leposaviću 169, u Zvečanu 147, a u Zubinom Potoku 93.

Južno od Ibra registrovano je ukupno 219 obolelih.

Trenutno su aktivna 474 slučaja, dok je izlečeno 391 lice.

U srpskim sredinama na KiM do danas su preminula 34 lica.


Tagovi: Sever KosovaKorona virusKosovo

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije