22:25, 13.02.2019Izvor: Blic, Večer, Vesti

U udesu kod Tetova nastradalo 13, a povređeno 30 osobaU saobraćanoj nesreći koja se dogodila večeras oko 18 časova na autoputu Skoplje - Gostivar, kod sela Latkarci blizu Tetova, stradalo je 13 osoba, dok je više od 30 povređeno.

u-udesu-kod-tetova-nastradalo-13-a-povredeno-30-osoba

Foto: twitter/printscreen

Kako prenose mediji, autobus u kojem je bilo više od 50 putnika, se prevrnuo na krov. Prema prvim informacijama, desetine ljudi je prevezeno u bolnice sa teškim i lakšim povredama.

Ministar zdravlja Severne Makedonije Venko Filipče potvrdio je broj poginulih, pa napomenuo da je od toga čak sedam osoba stradalo na licu mesta, dok su ostali preminuli po dolasku u bolnicu, javlja Večer.

U bolnicu "8. septembar" primljeno je 25 osoba, od kojih je 22 hospitalizovano. U toku je utvrđivanje identiteta stradalih, pa više informacija trenutno nije dostupno.

Prema informacijama, autobus je prevozio za Gostivar, pa se večeras novinarima obratio i gradonačelnik tog grada Arben Taravari koji je odmah na početku pojasnio da je najviše povređenih putnika upravo odatle. Upitan da li se zna kako se dogodila nesreća, on je poručio da "sada nije trenutak za takva pitanja", ali je potvrdio da je vozač autobusa živ.

"Razgovarali smo sa povređenima o njihovim imenima i prezimenima, kako se osećaju, da li možemo nekako da im pomognemo. Nadam se da će nadležne institucije pojasniti kako je došlo do udesa. Što se tiče vozača, on je u relativno stabilnom stanju", rekao je Taravari, pišu Vesti.

Na mestu nesreće su i dalje ekipe Hitne pomoći i policija, a uzrok udesa se utvrđuje. Dovezeni su i bageri i radi se na pomeranju autobusa.

Prema nezvaničnim saznanjima lokalnih medija, sumnja se da je autobus u vlasništvu kompanije "Durmo turs" iz još neutvrđenih razloga probio zaštitnu ogradu na suprotnoj strani autoputa, nakon čega se u padu prevrnuo na krov.

Udes se dogodio kod mesta Laskarci. Više podataka očekuje se po izvršenom uviđaju, kao i obdukcijama, a vozaču su po hospitalizaciji urađeni testovi krvi i urina, pišu Vesti.


Tagovi: Region i svet

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije