13:09, 11.12.2019Izvor: Srna, Radio Televizija Republike Srpske

Učenici u Republici Srpskoj prikupili 20.000 maraka za decu na KosovuUčenici iz 48 osnovnih i srednjih škola u Republici Srpskoj, do sada su bili deo dve humanitarne akcije Odbora iz Banjaluke za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji, skupivši ukupno više od 20.000 konvertibilnih maraka.

ucenici-48-skola-u-republici-srpskoj-prikupili-20000-maraka-za-decu-na-kosovu

Foto: Radio Televizija Republike Srpske (arhiva)

Predsednik Odbora Milorad Arlov, izjavio je za agenciju Srna da se, uz podršku Ministarstva prosvete i kulture Srpske, desetak većih osnovnih, nekoliko srednjih i dosta škola sa manjim brojem učenika uključilo u akcije za pomoć izgradnji i opremanju Dnevnog centra "Podrži me - 9. januar" u Kosovskoj Mitrovici, za 140 dece i mladih sa poteškoćama u razvoju i "Za dječiji osmijeh na Kosmetu", u okviru koje će biti kupljeni novogodišnji i božićni paketići.

"Verujemo da će se do 31. decembra uključiti još mnoge osnovne i srednje škole iz Republike Srpske," - istakao je Arlov.

On je naglasio da je do 31. decembra otvoren i humanitarni broj 1412 za pomoć izgradnji i opremanju Dnevnog centra u Kosovskoj Mitrovici, projekat započet pre godinu dana a za čiji je završetak - do 19. avgusta potrebno još mnogo sredstava.


Tagovi: Republika SrpskaNovčana pomoćKosovoHumanitarna pomocMilorad Arlov

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije