11:02 | 13.11.2019 Izvor: Radio Kontakt Plus

Učenici OŠ “Branko Radičević” obeležili Dan primirja (FOTO)Dan primirja u Prvom svetskom ratu, obeležen je danas prigodnim kulturno-umetničkim programom u OŠ "Branko Radičević“ u Kosovskoj Mitrovici.

ucenici-os-branko-radicevic-obelezili-dan-primirja-foto

Radio Kontakt Plus

Tom prilikom, učenici ove škole zajedno sa svojim nastavnicima, organizovali su prezentaciju likovnih radova, i upriličili prigodan poetsko-muzički program.

Direktor OŠ “Branko Radičević” Ivan Zaporožac je izjavio, da je Dan primirja 11. novembar 1918 godine, bio dan pobede srpske države i vojske zajedno sa saveznicima, ali i dan prestanka žrtvovanja srpskog naroda.

“Moramo proslavljati, ali moramo se i sećati koliko je Srbija dala u Prvom svetskom ratu i koliko je podnela žrtava. Trideset posto srpskog stanovništva je nestalo u tom ratu, sva infrastruktura i bezbroj domova. Ovim našim obeležavanjem želimo da poručimo da Srbija i srpski narod u budućnosti moraju gledati i razmišljati, a ne ići srcem u sve”, kazao je Zaporožac.

Prema njegovim rečima, svaki datum, polaznici škole “Branko Radičević” obeležavaju skromno i na pravi način, s ciljem da deci ovakve manifestacije ostanu u sećanju, i da znaju šta je srpska prošlost, šta je sadašnjost i naravno da razmišljaju o budućnosti.

Današnjem programu prisustvovali su učenici, nastavnici i predstavnici medija.

Tagovi: ObrazovanjeŠkolaDeca

Povezane vesti


NajčitanijeNajnovije