15:10, 14.06.2019Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Udruženje žena “Sabor” - Biznis forum i mini sajam održani u Kosovskoj MitroviciU organizaciji Udruženja žena “Sabor” u Kosovskoj Mitrovici, održan je Biznis forum i mini sajam proizvoda privrednika sa severa Kosova, a u okviru projekta “Biznis kao oruđe, tržište kao cilj” koji sprovodi ovo udruženje.

udruzenje-zena-sabor-biznis-forum-i-mini-sajam-odrzani-u-kosovskoj-mitrovici

Radio Kosovska Mitrovica

Na temu “Problemi i prepreke privrednika sa severa Kosova u cilju plasiranja robe na tržište Kosova i regiona”, panelisti su bili Rade Utvić iz D.O.O. Zubin Potok, Agnesa Šipoli Nika, vlasnica privatnog obdaništa u Južnoj Mitrovici i Mišel Koneski iz organizacije Caritas Kosova.

Govorilo se o izazovima u privatnom biznisu, mogućnostima za razvoj, složenoj administraciji u tom kontekstu u smislu dobijanja dozvola i sertifikata.

Istaknuto je da su standardi kvaliteta proizvoda i količina najbitniji kada odlučite da plasirate robu na tržište, ali i da je pre svega za male privrednike veoma značajno udruživanje.

Firma D.O.O Zubin Potok jedna je od retkih koja svoje proizvode pored Srbije, Makedonije i Crne Gore plasira i na tržišta Slovenije, Austrije, Nemačke, Švajcarske i Francuske.

Na mini sajmu privrednici su izložili svoje proizvode, među kojima su se mogli naći prirodni proizvodi, med, rakija, suvo voće, biljni napici, prehrana, domaći hlebovi, kifle, pite, kozji sir, kolači, ali i prirodni sapuni itd.


Tagovi: Mitrovica

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije