20:07, 01.04.2020Izvor: RTK2

UNFPA i UNDP obezbedili hranu za sigurne kuće širom KosovaFond Ujedinjenih nacija za stanovništvo (UNFPA) i Program za razvoj Ujedinjenih nacija (UNDP) na Kosovu obezbedili su preko 8.500 raznih artikala hrane za sigurne kuće širom Kosova kao hitnu pomoć u danima krize izazvane pandemijom korona virusa.

unfpa-i-undp-obezbedili-hranu-za-sigurne-kuce-sirom-kosova

RTK2

"Prema informacijama koje dolaze iz čitavog sveta u slučajevima ovakvih pandemija, žene i devojčice su u većem riziku od nasilja svojih intimnih partnera i drugih oblika porodičnog nasilja usled velikih tenzija u domaćinstvima. UN agencije su preuzele podršku inicijativi pomoći nemoćnima i marginalizovanim članovima društva", navodi se u saopštenju UNFPA i UNDP.

UNFPA i UNDP obezbedile su hranu za sve sigurne kuće kako bi lakše prebrodili krizu izazvanu korona virusom.

Šefica kancelarije UNFPA Dr Visare Mujko Nimani izjavila je da se moraju osigurati mere kako bi se sprečile posledice nasilja.

"Moramo osigurati mere kako bismo sprečili, zaštitili i zaustavili posledice svih oblika nasilja, stigme, a posebno diskriminacije protiv žena i devojčica tokom karantina i samoizolacije".

Asistent stalnog predstavnika UNDP na Kosovu Valjbona Bogujevci rekla je da tim UN na Kosovu radi zajedno na suzbijanju ozbiljnih posledica od virusa korona. 

"Radimo svakodnevno kako bismo obezbedili blagovremeni i efikasni odgovor kosovskih institucija zaštitnom i preventivnom opremom, kao i intenzivnim naporima u pružanju medicinske opreme", rekla je Bogujevci.


Tagovi: UNDP

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije