13:53, 14.01.2021Izvor: Radio Kontakt Plus

Uručeni ključevi stanova druge zgrade za stanare nekadašnjeg “Samačkog bloka”Preostalim stanarima nekadašnjeg "Samačkog bloka", danas su uručeni ključevi 20 stanova u novoj zgradi u ulici Rudarske čete u Kosovskoj Mitrovici, izgrađenoj sredstvima Grada Beograda. Ovim su zbrinuti svi stanari koji su u požaru jula meseca  2017. godine ostali bez krova nad glavom. Najavljena izgradnja još jedne zgrade.

uruceni-kljucevi-stanova-druge-zgrade-za-stanare-nekadasnjeg-samackog-bloka

Radio Kontakt Plus

Ključeve novih domova porodicama su uručili direktor JKP "Gradska čistoća" iz Beograda Marko Popadić i predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić.

Sredstvima koja je obezbedio Grad Beograd, za godinu dana su izgrađene dve zgrade u Kosovskoj Mitrovici u vrednosti od preko 700 hiljada evra, 40 porodica je dobilo stanove, a najavljena je izgradnja još jedne zgrade.  

“I ovo je dokaz da Priština nije uspela u svojoj nameri da odvoji Kosovsku Mitrovicu od Beograda, KiM od Srbije. Mi ćemo nastaviti i u narednom periodu da pomažemo, jer svih 17 opština na teritoriji Grada Beograda ima potpisane sporazume o pomoći sa srpskim sredinama na KiM i  u narednom periodu verujem da će ova saradnja biti još intenzivnija i još veća”, rekao je Marko Popadić, direktor JKP "Gradska čistoća" iz Beograda.

Stanari zadovoljni što im je na ovaj način rešeno jedno od najvažnijih pitanja.

Ivanka Golubović iz Kosovske Mitrovice je samohrana majka i krov nad glavom joj i te kako znači.

“Konačno sam dobila stan. Godinama sam živela privatno,samohrana sam majka, plaćali smo kiriju, ali sve je super prošlo, dobili smo konačno stan. Ja i moja kćerkica imamo krov nad glavom. Ona je srećna što će imati svoju sobu, svoju privatnost. Ne znam šta da kažem, presrećna sam. Hvala svima što su mi izašli u susret”, kazala je Golubović.  

Mala Sofija je srećna što će konačno imati svoju roze sobu.

“Mnogo sam srećna što ću konačno imati svoj stan, svoju sobu i mama neće morati svakog meseca da troši novac na plaćanje kirije”.

Pomoć Grada Beograda ne ogleda se samo u izgradnji stanova, već i saradnjom sa JKP "Gradska čistoća" iz Beograda, kroz dosadašnje donacije, a kojih će, prema najavama, biti i u budućnosti.

“Danas smo se dogovorili sa predstavnicima Sindikata, kada je reč o mašinama za bolje uslove i rad javnih preuzeća. Ono što nas očekuje u narednom periodu je gradnja novih stanova i još jednom potvrđujemo da Kosovska Mitrovica ima budućnost”, istakao je predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić.

Iz Kancelarije za KiM ističu značaj doprinosa Grada Beograda u prepoznavanju važnosti stambenog zbrinjavanja na KiM.

“Svaka izgrađena kuća, svaka nova zgrada predstavlja jasan znak i šalje jasnu poruku našem stanovništvu da im na KiM pripada ostanak, opstanak i budućnost”, naglasila je Jelena Stojković, pomoćnica direktora Kancelarije za KiM.

Vrednost ove zgrade je oko 43 miliona dinara, koliko je izdvojeno i za drugu zgradu za stanare “Samačkog bloka”, useljenu septembra prošle godine.Tagovi: Aleksandar SpirićBeogradInfrastrukturaMitrovica

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije