18:43, 30.10.2019Izvor: Radio Kontakt Plus

Usvojen memorandum o međuopštinskoj saradnji u vezi sa regionalnom sigurnom kućom (FOTO)Usvojen memorandum o međuopštinskoj saradnji u vezi sa regionalnom sigurnom kućom na danas održanoj 19. redovnoj sednici Skupštine opštine Severna Mitrovica. 

usvojen-memorandum-o-meduopstinskoj-saradnji-u-vezi-sa-regionalnom-sigurnom-kucom-foto

Radio Kontakt Plus

Većinom glasova na današnjoj sednici usvojena je uredba o dodeli subvencija, kao i memorandum o međuopštinskoj saradnji u vezi sa regionalnom sigurnom kućom, čija će lokacija biti u opštini Zubin Potok.

Dušan Milunović i Igor Rajčić, nedavno isključeni iz GI SDP, sednici su prisutvovali kao samostalni odbornici.

Devetomesečne finansijske izveštaje o radu opštine i gradonačelnika predstavio je Vladimir Jakšić, direktor Direkcije za zdravstvo i socijalna pitanja u opštinskoj administraciji.

Na plate je iz budžeta u prethodnom periodu utrošeno 1.808.741,98 evra, dok je na robe i usluge utrošeno 421.153,60 evra.

Opštinski rashodi iznose 49.676,17 evra, dok su kapitalni rashodi 1.197.913 evra.

Sednici su pored 18 odbornika, prisustvovali i predstavnici međunarodnih organizacija, opštinske administracije, MALS-a, ministarka u kosovskoj Vladi Adrijana Hodžić, mediji i građani.

Ovo je bilo premijerno održavanje sednice SO u novoj zgradi opštine Severna Mitrovica, čiju je izgradnju finansirala EU.Tagovi:

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije