17:17, 01.06.2019Izvor: RTS, Tanjug

Utvrđuje se bilans štete upada ROSU na sever KosovaPrivremeni organ opštine Zubin Potok formirao je komisiju za utvrđivanje činjenica o posledicama poslednjeg brutalnog upada specijalaca kosovske policije na teritoriju te opštine, kako bi se ustanovilo na koji način lokalne vlasti i država Srbija mogu da pomognu porodicama čiji su članovi pretučeni i čija je imovina oštećena.

utvrduje-se-bilans-stete-upada-rosu-na-sever-kosova

Radio Kontakt Plus

Predsednik Komisije Srđan Vučinić izjavio je za Tanjug da su članovi komisije, zajedno sa predstavnicima Kancelarije za KiM, danas i juče obišli 16 porodica, kojima će u predstojećem peridu biti pružena svaka vrsta podrške.

Komisija je u protekla dva dana posetila porodice čiji su članovi bez ikakvog razloga bili na udaru nasilja, kao i one kojima je policija upadala u kuće lomeći sve pred sobom.

"Želimo da vidimo kako možemo da na najefikasniji način pomognemo ljudima koji su bili žrtve nasilničkog postupanja policije u opštini Zubin Potok, i naši građani treba da znaju da će lokalne vlasti i Kancelarija za KiM na svaki način biti uz njih", rekao je Vučinić.

Specijalci ROSU su u utorak na severu Kosova sproveli akciju čiji je navodni cilj bio borba protiv korupcije, i tom prilikom je na području opštine Zubin Potok povređeno više građana, i naneta je znatna materijalna šteta privatnoj imovini.


Tagovi: Kosovo

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije