16:34, 29.04.2020Izvor: Beta / Danas

Veselji: DPK neće glasati za vladu prevaranata, zahtevamo izbore posle pandemijePredsednik Demokratske partije Kosova (DPK) Kadri Veselji izjavio je danas da ta stranka neće glasati za Vladu koju formiraju Demokratski savez Kosova (DSK) i druge stranke, a koju je nazvao vladom prevaranata, i zatražio održavanje vanrednih izbora nakon pandemije.

veselji-dpk-nece-glasati-za-vladu-prevaranata-zahtevamo-izbore-posle-pandemije

Foto: Beta/ Armenija Zajmi Bešević

"Ni jedan poslanik DPK neće glasati vladu prevaranata. DSK i Samoopredeljenje su odgovorni za situaciju koja je stvorena i oni treba da nađu rešenje. Mi zahtevamo da zemlja ide na demokratske izbore nakon pandemije“, rekao je Veselji, tokom posete opštini Đeneral Janković.

Na sastanku kod kosovskog predsednika 22. aprila, Veselji je bio protiv održavanja izbora i za formiranje nove vlade, ali je i tada za sadašnje stanje optužio PS i DSK.

On i potpredsednik kosovske Skupštine Memlji Krasnići su nekoliko puta ponovili da neće glasati za vladu, čiji deo nije njihova stranka, dok je Veselji ponovio stav koji je izrečen dan nakon okončanja izbora, kada je rekao da će oni biti opozicija i da su jasno razaznali poruku glasača.

Demokratski savez Kosova i Alijansa za budućnost Kosova (ABK) postigli su danas koalicioni sporazum za formiranje nove kosovske vlade, potvrdio je medijima predsednik ABK, Ramuš Haradinaj.


Tagovi: Kadri VeseljiVlada KosovaDPK

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije