22:28, 04.06.2020Izvor: Klan Kosova, Gazeta Express, Radio Kontakt Plus

Veselji: Nismo glasali za novu vladu, jer je to nastavak prevarePredsednik Demokratske partije Kosova Kadri Veselji, izjavio je da njegova stranka nije glasala za vladu Avdulaha Hotija, jer je to, kako kaže, nastavak prevare. 

veselji-nismo-glasali-za-novu-vladu-jer-je-to-nastavak-prevare

Gazeta Express

"Suverenitet države je toliko pogođen da niko ne može zamisliti šta ovi ljudi rade, pozivaju se na velike planove, a ništa ne urade", rekao je Veselji u emisiji Rubikon, navodi Gazeta Express.

"Imamo konzistentnost od  6. oktobra. Kako dati glas nečemu što je prevara i ne pomaže građanima. Ništa nije ponudio, toliko je obećao i stvorio toliko problema, ali ništa nije uradio, bilo da je to Pokret Samoopredeljenje ili DSK. Nismo glasali za novu vladu, jer je to nastavak prevare", rekao je Veselji.

Procenjuje da će nova vlada na čelu sa Avdulahom Hotijem trajati kratko.

Naglasio je da će se jako potruditi da to postigne.

“Ne znam šta će on raditi, ali nema velika očekivanja i verujem da će ova vlada vrlo brzo propasti. Radiću na tome da se što pre izađe na izbore. Građani su prevareni. Ova vlada je deo ere prevare ", rekao je Veselji za Klan Kosova.

Lider DPK ocenjuje da će u roku od 12 meseci doći do novih izbora, dodajući da će se to desiti čim prođe pandemija korona virusa.

"Kažem vam večeras da 12 meseci ne može proći bez izbora. Ja ću prvi zatražiti izbore onog trenutka kada Kosovo više ne bude ugroženo Covid-19. Izaći ćemo na birališta za građane i to će se desiti u roku od godinu dana“, rekao je Veselji.


Tagovi: Kadri VeseljiVlada KosovaIzbori

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije