21:40, 19.05.2022 Izvor: Radio Kontakt Plus

Vlada Srbije privremeno ograničila cene gasaVlada Srbije usvojila je Uredbu o privremenoj meri ograničavanja cene gasa i nadoknadi razlike u ceni prirodnog gasa nabavljenog iz uvoza ili proizvedenog u Srbiji u slučaju poremećaja na tržištu prirodnog gasa.

vlada-srbije-privremeno-ogranicila-cene-gasa

Foto: Vlada Srbije

"Cilj uredbe je otklanjanje posledica skoka cene prirodnog gasa kao način ublažavanja posledica energetske krize, a u cilju zaštite privrede i građana koji su upućeni na korišćenje ovog energenta" - saopšteno je iz Vlade Srbije. 

Dodaju i da je, kako bi se obezbedilo normalno snabdevanje svih potrošača prirodnim gasom, neophodno da se obezbedi pravo na nadoknadu razlike u ceni prirodnog gasa nabavljenog iz uvoza i cene prirodnog gasa iz uvoza koja se koristila za obračun cene za dalju prodaju snabdevačima, javnim snabdevačima i krajnjim kupcima za novembar 2021. godine.

"Takođe, neophodno je da se obezbedi i pravo na nadoknadu razlike u trenutnoj ceni prirodnog gasa proizvedenog u Republici Srbiji, u odnosu na isti mesec 2021. godine" - dodaje se.
Tagovi: Region i svetSrbija

Povezane vesti


NajčitanijeNajnovije