12:15, 11.01.2019Izvor: GazetaExpress, KoSSev

Vlada V. Britanije ima ukupno 68 savetnika, a samo kosovski premijer ih ima 35Bivši kosovski ambasador u Londonu, Muhamet Hamiti, reagovao je na vest da kosovski premijer, Ramuš Haradinaj, ima čak 35 savetnika, od kojih su 11 zamenici ministara i uporedio je kosovsku Vladu sa Vladom koju je predvodio Dejvid Kameron, piše Gazeta Express.

vlada-velike-britanije-ima-ukupno-68-savetnika-a-samo-kosovski-premijer-ih-ima-35

Foto: Facebook profil Ramuša Haradinaja

Poređenja radi, Hamiti je kazao, da je Vlada Velike Britanije u vreme premijera Kamerona, kada je Hamiti bio ambasador u Londonu, brojala 68 političkih savetnika.

Prema njegovim rečima, ministri su imali po dva savetnika, sa izuzetkom ministra odbrane koji je imao jednog i ministra spoljnih poslova koji je imao tri.

Hamiti je dodao i da je ministar finansija imao najviše savetnika.

Juče je najavljeno da je u Kabinetu kosovskog premijera doneta odluka da se poveća broj političkih savetnika.

Decembra prošle godine, Vlada koju je vodio Ramuš Haradinaj je donela odluku da premijer može da imenuje do 15 savetnika, od kojih devet treba biti iz redova nevećinskih zajednica.

Očekuje se, da će Haradinaj ukupno imati 24 savetnika, koji će, nakon odluke o povećanju plata primati po 1.340 evra mesečno. Očekuje se da 24 savetnika premijera primi 32.106 evra mesečno, odnosno 385.920 evra godišnje.

Kabinet kosovskog premijera je najavio i da će on imati još 11 spoljnih savetnika, ali da ovo osoblje neće biti plaćeno iz budžeta.

Sveukupno, Haradinaj će imati čak 35 savetnika.


Tagovi: Vlada KosovaRamuš Haradinaj

Povezane vesti