Osmani o zemljištu Visokih Dečana: Sprovođenje odluke Ustavnog suda u nadležnosti katastra, zabrinutost zbog mogućeg „opasnog presedana“

Predsednica Kosova, Vjosa Osmani, govorila je o zemljištu Visokih Dečana, navodeći da odluka Ustavnog suda još nije sprovedena i da je to u nadležnosti katastarske službe, a ne ...
Image

Osmani je navela da sa pravne tačke gledišta „zabrinjava činjenica da je ovo pitanje Miloševićeva odluka“, jer, navodi – „bilo kakve odluke ili zakoni od 1989. do 1999. godine ne bi trebalo da se primenjuju zbog njihove diskriminatorne prirode“.

„Ustavni sud Kosova je iz nekog razloga odlučio da to učini izvršnim, ali je zabrinutost da bi to moglo da stvori izuzetno opasan presedan za svaku Miloševićevu odluku koja je doneta tokom '99-tih. To bi stvorilo potpunu zbrku oko toga ko poseduje koju imovinu, jer kao što znate, pod Miloševićem su sve odluke bile proizvoljne“, rekla je Osmani na Atlantskom savetu, prenosi Klan.

Ona je dalje navela da Kosovo mora da nađe „put napred“ i da se postara da institucije Kosova daju sve garancije pravoslavnoj crkvi da niko ne dira u njihovu imovinu.

Klan


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.