10:00, 01.10.2020Izvor: Tanjug, RTV

Vučić: Nepuštanje Šarčevića na Kosovo znak slabosti PrištinePredsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je danas da je zabrana ulaska na Kosovo ministru obrazovanja Mladenu Šarčeviću samo znak slabosti Prištine.

vucic-nepustanje-sarcevica-na-kosovo-znak-slabosti-pristine

Instagram

"To je uvek znak slabosti kada nekome pokušavate da zabranite da uđe na neku teritoriju, zato što imate svoje partijske, političke probleme, rekao je Vučić na pitanje o odluci Prištine.

On je kazao da to govori o njima, ali je problem, ističe, to što kod njih politička nervoza stalno traje, stalno je nekome mnogo teško, postoje međusobni sukobi.

Ističe i da nisu time naštetili našim školama na Kosovu.

"Mi finansiramo naše škole na KiM, plaćamo visoke plate za naše nastavnike i nastavićemo to da radimo u budućnosti, rekao je.

"Odluka EU "an ženeral", nije protiv Srbije"

Vučić je izjavio da zemlje članice EU pri odlučivanju o promenama na "zelenoj listi" za putovanja nisu odlučivale samo o Srbiji, već o svim trećim zemljama koje nisu članice EU, te da ta odluka nije upućena protiv Srbije.

On kaže da su rezultati Srbije u oblasti borbe protiv korona virusa nesporni i neupitni i da to znaju svi i u EU i SAD.

"Svi znaju da imamo ubedljivo najbolju krivu, ali nisu doneli odluku, jer imaju užasnu situaciju u svojim zemljama", rekao je Vučić povodom odluke EU da ne "digne rampu" za srpske građane.

Zemlje članice EU nisu juče menjale listu trećih zemlja za koje ne važe restrikcije za ulazak u EU, tako da će ograničenja za putovanja građana Srbije nastaviti da važe i u prvoj polovini oktobra.

"Ta odluka je 'an ženeral', a ne protiv Srbije", rekao je Vučić novinarima u Beogradu.

"Kod nas se, iz meni nepoznatih razloga, vodi kampanja protiv EU, koju ne razumem sasvim, jer oni nisu odlučivali o Srbiji, već o svim zemljama koje nisu članice EU, a nisu mogli da se dogovore ni o članicama EU, a kamoli o trećim zemljama", rekao je Vučić, odgovarajući na novinarska pitanja.

On je naveo da su u svim zemljama EU teška situacija.

"Što bi se bavili jednom pojedinačnom zemljom, kad moraju da odbiju pet drugih", rekao je Vučić.


Tagovi: Mladen ŠarčevićAleksandar VučićKosovo

Povezane vesti
Najčitanije


21:21, 21.02.2021


Najnovije