Bogdanović sa novim tvrdnjama: Na Olivera pucao Crnogorac iz kavačkog klana

Nakon što je prvo izjavio da je ubica Olivera Ivanovića izvesni Ljubomir Lainović iz Novog Sada a potom samog sebe demantovao, Boban Bogdanović sada tvrdi da je na srpskog političara sa Kosova, ...
Image

Predsednik pokreta „Odgovor“ Boban Bogdanović izjavio je u Čaglavici da nije promenio iskaz u vezi sa ubistvom lidera GI „SDP“ Olivera Ivanovića, već da ga je samo dopunio.

„Dopunio u tom delu da Lainović nije bio taj koji je pucao nego, prema saznanjima, koje sam imao on je bio deo likvidatora koji su učestvovali u Oliverovom ubistvu. Onaj koji je pucao u Olivera nadimak mu je Crnogorac. Ja sam sa svim tim detaljima upoznao i srpsko tužilaštvo. Međutim, mi imamo jednu jako lošu situaciju, još uvek je predistražni postupak u toku. Dok se u Prištini vodi ozbiljna istraga tužilaštva po pitanju nalogodavaca, naručioca ubistva“, kazao je Bogdanović na konferenciji u Medija centru na kojoj je potpisao Memorandum o saradnji i zajedničkom predstavljanju sa liderom GI „Sloboda, pravda i opstanak“ Nenadom Rašićem.

Bogdanović kaže da stoji iza svake reči koju je izgovorio o Oliverovom ubistvu.

„Nalogodavac Zvonko Veselinović, organizator ubistva Milan Radoičić, izvršilac Crnogorac koji je iz kavačkog klana. Da postoji dobra volja iz Beograda i Prištine formirala bi se zajednička istraga tužilaštva. Saslušao bi se Veljko Belivuk i dobili bismo sve detalje vezane za Oliverovo ubistvo. Oliverovo ubistvo ima i politički potpis jer neposredno pre nego što je Oliver ubijen ja sam tada bio savetnik gospodina Saše Jankovića u Pokretu slobodnih građana i njegov najbliži saradnik i prisustvovao sam razgovoru kada je Oliver rekao prilikom svog zadnjeg susreta u kabinetu Aleksandra Vučića šta mu se sprema. On je njemu odgovorio da mu on tu ne može pomoći. Ja mislim da bi međunarodna zajednica trebalo da otvori istragu i da prištinsko i beogradsko tužilaštvo mora doneti dokaze, uporediti ih, da bismo imali konačnu istinu. Smatram da je rasvetljavanje ubistva Olivera suština suživota i da je to odgovor koji moramo da dobijemo“, rekao je on.

Kazao je da nakon što je izašao sa svojim prvim saznanjima o ubistvu srpskog političara, tadašnji ministar policije Aleksandar Vulin „pokušao da zaštiti ovu dvojicu“ (Zvonko Veselinović, Milan Radoičić) i da ceo slučaj „skrene u nekom drugom toku“.

„U jednom momentu rekao je da srpsko tužilaštvo poseduje 4.000 strana koje dokazuju ko je umešan u ubistvo Olivera Ivanovića što je potpuna laž. A onda građani Srbije doživaljvaju još veći šamar jer isti taj čovek koji je agent FSB-a (Ruska bezbednosna služba) postaje direktor Bezbednosno informativne agencije. U Srbiji ne postoji Bezbednosno informativna agencija, to je bezbednosno krilo ruskog FSB-a. I to pokazuje koliko smo mi kao država, ne država nego imitacija države“, kaže Bogdanović.

Dodao je i da će insistirati pred međunarodnom zajednicom da se rasvetli Oliverovo ubistvo.

„I da svi koji su učestovali u tom strašnom činu budu privedeni pravdi i osuđeni na maksimalne zatvorske kazne. Zašto? Zato da se ne bi ponovilo tako nešto. Mi smo svedoci da se sada crta meta Radi Trajković, crtala se meta Nenadu Rašiću, crta se meta svakome onom Srbinu koji se hrabro suprotstavlja beogradskom režimu. Verovatno će popodne da se crta i meni i mojoj porodici ali znate ja sam sujeveran čovek, ako kojim slučajem se nešto desi mojoj deci, pa čak iako grom pogodi moje dete ja ću onda nekoga opužiti i na Andrićevom vencu i u Kraljice Marije i to neću oprostiti.“

Bogdanović napominje da je pokojni Oliver bio veliki čovek i patriota.

„I čovek koji je smetao da se suživot Albanaca i Srba sprovede u delo. Ja lično kao čovek koji ga je vrlo kratko poznavao imam tu moralnu obavezu da učinim sve koliko je u mojoj moći da se istera do kraja istraga i da se zaista ti ljudi koji su učestovali u tome zauvek sklone sa Kosova, iz Srbije i odakle god su došli“, naveo je on.

Istakao je da mu je život ugrožen onog momenta kada je dao intervju KRIK-u u martu mesecu ove godine.

„Svaki put kada prelazim adimistrativnu granicu, odnosno državnu granicu ja obavestim i policiju u Beogradu i nekadašnju Bezbednosno informativnu agenciju sadašnji FSB i organe ministrastva unutrašnjih poslova u Prištini da dolazim, jer na taj način se moja bezbednost koliko-toliko čuva. Ono što znam i što mi je pre desetak dana rečeno jeste da u Beogradu su šanse da budem likvidiran ne toliko velike, ali da oni kojima bi odgovarala moja smrt da se to uradi na Kosovu. Zašto? Da bi onda beogradski tabloidni mediji povezali mene sa albanskim kriminalnim strukturama koje deluju na Kosovu i da sam ja u stvari žrtva nekih nerazjašnjenih kriminalnih računa. Tako da naravno nije svejedno da živite, postoji strah, svaki normalan čovek ima strah. Ali ja živim s tim od prvog dana kada sam izašao i nadam se da ću poživeti dovoljno dugo da gledam kako će svi oni koji planiraju moju likvidaciju završiti iza rešetaka. Sramno je i to mogu otvoreno reći što opet politička podrška za moju likvidaciju dolazi od nikog drugog do od predsednika Republike Srbije“, zaključio je Bogdanović.

Boban Bogdanović postao je poznat široj javnosti nakon što je za KRIK otkrio da je Olivera Ivanovića ubio Ljubomir Lainović iz Novog Sada, a da je naručilac ubistva Zvonko Veselinović. Bogdanović je nakon toga saslušan u Tužilaštvu za organizovani kriminal gde je ponovio sve što je rekao za KRIK, da bi potom u Euleksu kazao da Lainović ipak nije pucao na Ivanovića.

Kim


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.