22:48, 21.11.2019Izvor: N1

Vučić: Oni koje Priština traži nisu nikakve ubice, već srpski studentiPredsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da su dva mladića, koje je Kosovska policija označila kao osumnjičene u slučaju ubistva Olivera Ivanovića i pozvala javnost da ih identifikuje, zapravo studenti u Kosovskoj Mitrovici. 

vucic-oni-koje-pristina-trazi-nisu-nikakve-ubice-vec-srpski-studenti

RTS

Dodao je da su saslušani, da su se srpskim vlastima javili sami, da su došli s roditeljima, i da su bili spremni na poligraf.

Kosovska policija, nakon 22 meseca istrage, traži pomoć javnosti u identifikovanju dve osobe za koje navode da su osumnjičeni u slučaju ubistva Ivanovića, a koji su, kako tvrde, uslikani u severnom delu Kosovske Mitrovice na dan ubistva Ivanovića.

Vučić kaže da to pokazuje o kako je neozbiljnim ljudima reč u Prištini.

Kaže da je iz arhive Bezbednosne agencije izvučena ta fotografija.

Reč je studentima, ni o kakvim ubicama, Ivanu Dimitrijeviću i Milošu Radosavljeviću - jedan (Ivan) rođen u Prokuplju sa prebivalištem u Kuršumliji, koji je student u Kosovskoj Mitrovici, na master studijama, naveo je Vučić.

Miloš Radosavljević, iz Prokuplja, takođe s prebivalištem u Kuršumliji, student je Tehničkog fakulteta u Kosovskoj Mitrovici, a povremeno boravi u studentskom domu u tom gradu, dodao je.

Vučić je rekao da su obojica ispitana, da su ih doveli otac i majka kad su videli fotografiju u medijima, kao i da su bili spremni na poligraf.

"Inače, bili su na kolokvijumu", dodao je.

Vučić je rekao da je istraga ubistva Olivera Ivanovića jedno od ključnih i prioritetnih pitanja za Srbiju.

Uprkos činjenici da nam ni na koji način nisu omogućili da vodimo racionalnu istragu, ni pristup licu mesta, dodao je Vučić.


Tagovi: Oliver Ivanović

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije