20:42, 09.07.2020Izvor: RTS

Vučić razgovara sa Makronom, sledi radna večeraPredsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji boravi u dvodnevnoj poseti Parizu, sastao se sa predsednikom Francuske Emanuelom Makronom. U centru pažnje razgovora dvojice lidera iza zatvorenih vrata je dijalog Beograda i Prištine. Razgovaraće se i o evropskom putu Srbije, bilateralnim odnosima i pandemiji.

vucic-razgovara-sa-makronom-sledi-radna-vecera

Foto: Profimedia

Posle sastanka dveju delegacija, uslediće radna večera, koju Makron organizuje u čast predsednika Vučića.

Vučić će sutra učestvovati na video-samitu posvećenom kosovskom pitanju koji je Makron organizovao zajedno sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel.

Na samitu će učestvovati i specijalni izaslanik EU za dijalog Miroslav Lajčak, visoki predstavnik EU za spoljnu i bezbednosnu politiku Žozep Borel i kosovski premijer Avdulah Hoti.

Vučić je poručio, uoči sastanka sa Makronom, da niko ne može na silu preuzeti vlast u Srbiji, navodeći da ga ne interesuju kakvu vladu neko hoće, jer je narod na izborima izabrao kakvu vladu želi. 

On je ocenio kako je jedna od mogućih opcija i da su demonstranti slikom iz Beograda želeli da otežaju poziciju Srbije uoči razgovora sa Prištinom.

 


Tagovi: DijalogSporazum BG - PREmanuel MakronFrancuskaBriselski dijalogAleksandar VučićKosovo

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije