15:36, 31.12.2019Izvor: Radio Kontakt Plus

Vukovićima novogodišnji paketići i stipendija za školovanje deceJedanaestočlanoj porodici Vuković iz Kosovske Mitrovice danas su novogodišnje poklone uručili predsednik Privremenog opštinskog organa Aleksandar Spirić i načelnik Kosovskomitrovačkog upravnog okruga Slavko Simić.

vukovicima-novogodisnji-paketici-i-stipendija-za-skolovanje-dece-foto

Radio Kontakt Plus

Opština je ovoj porodici za 2020. godinu obezbedila mesečnu stipendiju u iznosu od 30 hiljada dinara za školovanje dece.

Najmlađi se raduju praznicima i paketićima.

“Svi se lepo slažemo i slušamo roditelje. Ova godina je jako lepa, dobili smo mnogo lepe poklone i paketiće” - kaže jedanaestogodišnja Katarina.

Dalibor Vuković se zahvalio na poklonima i podršci.

„Blagodarimo svim institucijama naše države Srbije i svim ljudima i pojedincima koji su iskazali svoju veliku ljubav prema nama. Obradovali ste mene i moju porodicu ovim gestom. Radujemo se i znamo da možemo na vas da se oslonimo, kao i na državu Srbiju. Slava Bogu“ - rekao je Vuković.

Aleksandar Spirić istakao je da je porodica Vuković ponos Kosovske Mitrovice i primer pravih životnih vrednosti koji treba slediti.

“Trebamo pre svega da čuvamo porodicu, i da pomažemo jedni drugima. U susret praznicima, okrug i opština ovoj porodici dodelili su novogodišnje paketiće, a opština je obezbedila i novčanu stipendiju za 2020. godinu, po 30 hiljada dinara za ovu divnu decu, među kojom, sigurni smo, imamo buduće lekare, naučnike, a pre svega imamo čestite i prave ljude, koje odlikuje i plemenitost i ljudskost, osobina kojih treba biti u čitavom gradu, ali i na prostoru KiM” – istakao je Spirić.

On je dodao da će predsednik i vlada Srbije biti dodatno uključeni u pružanje još veće i jače podrške svakom pojedincu na prostoru KiM.

Načelnik Kosovskomitovačkog upravnog okruga Slavko Simić takođe je naglasio da je ova porodica ponos i najveće bogatstvo Kosovske Mitrovice, a istovremeno i podstrek i primer svima koji žive ovde u teškim okolnostima, kako se stvara jaka, zdrava i snažna porodica.

“Osim što su velika porodica, oni su i porodica velikog srca. Ovo su fini mališani, vredni, pošteni, radni, imaju svoj put i idu napred. Naravno, svi mi zajedno, i opština i država Srbija trebamo biti uz njih i trebamo da pokažemo koliko nam je stalo do svakog deteta, do svakog domaćinstva, koliko nam je stalo do njihove budućnosti” - istakao je Simić.

Ana i Dalibor Vuković su roditelji devetoro dece, od kojih najmlađe ima 9 meseci, a najstarije 16 godina.Tagovi: MitrovicaKosovo

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije