11:42, 26.09.2019Izvor: Radio Kontakt Plus

Za desetak dana prva utakmica u Sportskom centru u Kosovskoj Mitrovici (FOTO)Novoizgrađena sportska hala u Kosovskoj Mitrovici u potpunosti je opremljena potrebnim inventarom, a očekuje se da za desetak dana ovde bude odigrana i prva utakmica.

za-desetak-dana-prva-utakmica-u-sportskom-centru-u-kosovskoj-mitrovici-foto

Radio Kontakt Plus

Predsednik Sportskog saveza KiM Goran Kovač, kaže da je završetak sportske hale nešto na šta su sportisti sa ovog područja čekali 20 godina.

“Hala zadovoljava sve kriterijume najmodernijih hala u Srbiji, počevši od parketa koji je vrhunskog kvaliteta, preko ozvučenja, video-nadzora, mašine za poliranje parketa koju u Srbiji imaju možda dve hale. Sve smo uradili tako da bude na vrhunskom nivou,” - rekao je Kovač.

On je izrazio nadu, da će već za desetak dana ova hala primiti prve takmičare, odnosno da će ovde početi da se igraju i prve utakmice.

Jedan je od naših najuspešnijih sportista, Aleksandar Vukosavljević iz MMA kluba Kosovska Mitrovica, istakao je da je hala od izuzetnog značaja za sve sportiste.

“Posle dvadeset godina dobili smo halu. Uslovi su dobri. Odličan je parket, osvetljenje. Nadam se da će uskoro ovde biti organizovani mnogi događaji i da će mitrovička publika dolaziti i podržavati nas sportiste, jer mnogo znači kada možete nastupati pred svojom publikom, a ne u gostima. Ova hala je pun pogodak za sve sportiste. Hvala svima,” - rekao je Vukosavljević.

Predsednik Privremenog organa opštine Kosovske Mitrovice Aleksandar Spirić, obišao je danas halu i susreo sa sportskim radnicima sa područja Kosovske Mitrovice.

“Imamo 23 sportska kluba koje finansiramo kroz Ustanovu za omladinu, sport i specijalizovane usluge. Za njihov rad, lokalna samouprava godišnje izdvaja blizu 15 miliona dinara. Ono što u narednom periodu nas treba dodatno da motiviše i ohrabri jeste dolazak klubova iz centralne Srbije, i verujemo se da će se utakmice odvijati nesmetano,” - rekao je Spirić.

On je dodao, da će termini korišćenja hale biti utvrđeni i da ćemo biti dobri domaćini svim klubovima iz centralne Srbije.Tagovi: Aleksandar Spirić

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije