17:01, 24.10.2020Izvor: Koha, KoSSev

Za izbore za gradonačelnika Severne Mitrovice odvojeno više od 11.000 evra, za Podujevo 43.000Centralna izborna komisija (CIK) odredila je troškove političkih partija tokom kampanje za vanredne izbore u opštinama Podujevo i Severna Mitrovica, javlja Koha, prenosi KoSSev.

za-izbore-za-gradonacelnika-severne-mitrovice-odvojeno-vise-od-11000-evra-za-podujevo-43000

Foto: Koha

Direktor Kancelarije za registraciju političkih partija i sertifikaciju Il Bulješkaj (Ill Buleshkaj) rekao je da stranke u Severnoj Mitrovici imaju pravo da potroše preko 11 hiljada evra tokom kampanje.

„Juče smo dobili spisak birača u Severnoj Mitrovici, 23 hiljade 180 registrovanih birača je“, rekao je.

Bulješkaj je rekao da 87 hiljada 800 građana ima pravo glasa u Podujevu.

Oni imaju pravo da potroše 43 hiljade 931 evro u kampanji.

Član Pokreta Samoopredeljenje, Sami Kurteši (Kurteshi), tokom subotnjeg sastanka pokrenuo je pitanje kako da glasaju građani koji bi potencijalno mogli biti u karantinu zbog zaraze koronavirusom.

„Moramo da dobijemo odgovor od Instituta za javno zdravlje o tome da li je kontakt sa takvom osobom dozvoljen (potencijalno zaraženi ljudi koji žive izolovano). Nismo sigurni kako da postupimo“, rekao je Kurteši.

Predsedavajuća CIK-a, Valjdete Daka, izjavila je da će se narednih dana razjasniti kako se postupa u takvim slučajevima.

„Čekamo da nas sekretarijat obavesti kako treba da se ponašamo. Učinićemo sve da niko ne izgubi pravo glasa“, rekla je ona.

Izborna kampanja za gradonačelnika Severne Mitrovice započinje 12. novembra i završava se 27. novembra, dok izborna kampanja za gradonačelnika Podujeva počinje 23. novembra i završava se 27. novembra


Tagovi: PodujevoIzboriKosovoCIKMitrovica

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije