08:39, 10.10.2019Izvor: N1, Radio Kontakt plus

Zabranjen ulazak na Kosovo rukometnom klubu iz ProkupljaEkipa rukometnog kluba "Topličanin" iz Prokuplja, zaustavljena je juče na prelazu Brnjak, jer nije imala potrebnu dokumentaciju za ulazak na Kosovo, saopšteno je iz Kosovske policije.

zabranjen-ulazak-na-kosovo-rukometnom-klubu-iz-prokuplja

Foto: Kurir

Portparol Policije Kosova Baki Keljani, potvrdio je za kosovske medije, da rukometnoj ekipi "Topličanin" iz Prokuplja nije dozvoljen ulazak na Kosovo.

Keljani je rekao da ekipi iz Prokuplja nije dozvoljen ulazak na Kosovo, juče u kasnim popodnevnim satima, jer nije imala potrebnu dozvolu za odigravanje utakmice.

RK "Topličanin" je planirao da uđe na teritoriju Kosova, kako bi odigrao meč prve lige Srbije protiv Mokre Gore iz Zubinog Potoka.

Tokom jučerašnjeg dana, Kosovska policija nije dozvolila ulazak na Kosovo ni fudbalerima Crvene zvezde.

11.50 - Kancelarija za KiM: I rukometašima prokupačkog “Topličanina” zabranjen ulaz na KiM

Priština je, nakon što je onemogućila fudbalere “Crvene zvezde” da igraju utakmicu u Zvečanu, zabranila i igračima Rukometnog kluba “Topličanin” iz Prokuplja da se u Zubinom Potoku sastane sa domaćinom “Mokrom Gorom”, saopšteno je danas iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

”Reč je o očiglednoj nameri da se srpski sport potpuno progna sa Kosova i Metohije, a našim klubovima i timovima u pokrajini da budu domaćini sportskih manifestacija”, navodi se u saopštenju.

U saopštenju se podseća da je u Zubinom Potoku trebalo da bude odigran, ne revijalni meč, već utakmica u okviru redovnog takmičenja rukometne Super B lige Srbije, koje je u prošlosti bilo bez ikakvih problema organizovano na području Kosova i Metohije.

“Priština, po svemu sudeći, namerava da izolovanjem Srba na Kosovu i Metohiji izvrši pritisak i na naš narod u pokrajini i na Beograd. Na ovaj način se, međutim, ne može iznuditi ni politička kooperativnost Srba na terenu, kao ni popustljivost Beograda”, stoji u daljem tekstu.

Iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju apeluju na predstavnike međunarodne zajednice koji su, kako se u saopštenju ističe “odmah po završetku parlamentarnih izbora na Kosovu i Metohiji, počeli da pozivaju na nastavak dijaloga Beograda i Prištine, da imaju na umu da su barijere i zabrane za ljude i robu u suprotnosti sa samim duhom dijaloga, i da razgovora ne može biti dok god Priština manifestuje nasilje.“

”Srbija će učiniti sve da međunarodne sportske organizacije budu detaljno informisane o anticivilizacijskom i antisportskom delovanju Prištine”, zaključuju iz Kancelarije za KiM.


Tagovi: Kosovska policijaKosovoZubin Potok

Povezane vesti
Najčitanije


11:09, 16.02.2020


Najnovije