11:15, 09.10.2019Izvor: Radio Kontakt Plus, RTS

Zabranjeno odigravanje utakmice Trepče i Crvene zvezdeUtakmica 1/16 finala Kupa Srbije, između FK ”Trepča” i FK “Crvena zvezda” je zabranjena, na osnovu odluke kosovske policije, potvrdio je Kontakt Plus radiju sportski direktor FK “Trepča” Bojan Jakšić.

zabranjena-utakmica-izmedu-trepce-i-crvene-zvezde

instagram.com/crvenazvezdafk

Po zahtevu FK “Trepča” od 7. oktobra za odigravanje fudbalske utakmice Trepča - Crvena Zvezda, glavna direkcija Kosovske policije u Prištini, donela je danas odluku da ne dozvoli odigravanja ovog meča, rekao je Jakšić.

Kako prenose mediji, u međuvremenu na administrativnom prelazu Jarinje stacionirane su pojačane snage kosovske policije, sa dva vozila specijalne policije, a očekuje se i dolazak navijača beogradskog fudbalskog kluba iz Zvečana, gde bi utakmica trebalo i da se odigra.

Ranije je najavljeno da bi oko 11:30h trebalo da autobus sa fudbalerima i rukovodstvom prvaka Srbije i učesnika Lige Šampiona stigne na Jarinje.

Ažurirana vest

Generalni direktor FK "Crvena zvezda" Zvezdan Terzić, kazao je na administrativnom prelazu Jarinje da mu je rečeno, da je "kosovska vlada sprečila odigravanje utakmice sa Trepčom u Kupu Srbije".

Terzić je dodao, da su se kosovske institucije oglušile o preporuku FIFA i UEFA, koje su tražile da duel bude odigran.

Crveno-beli su se vratili za Beograd sa administrativnog prelaza Jarinje, a meč sa Trepčom pomeren je za četvrtak i verovatno će biti odigran u Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi.

Tehnički direktor FK "Trepča" Vladan Radovanović, izjavio je da mu je žao što nije došlo do utakmice sa Crvenom zvezdom u Zvečanu i ocenio da nikad nije dobro kad se politika umeša u sport.

"Spremali smo se za utakmicu čim smo izvukli Zvezdu, ali ovo je više od sporta i igre. Žao nam je svima, spremao se spektakl, ali nažalost nije ga bilo. Od izvlačenja bilo je tenzije da neće biti meča, ali smo do današnjeg dana bili optimisti. Spremali smo se do poslednjeg trenutka", rekao je Radovanović novinarima na Jarinju.

Na pitanje da li se plaši da će Trepči zabraniti da se takmiči u Trećoj ligi Srbije Radovanović je rekao:

"Ničega se više ne plašimo. Šta mogu da nam zabrane, već su sve zabranili? Kad se umeša politika u sport, to nije dobro", poručio je on.

Na Jarinju su bile raspoređene jake policijske snage, zaustavljeni su i navijači koji su krenuli put Kosovske Mitrovice, a oni su pesmom bodrili svoje igrače.

Još nema zvanične potvrde o sledećem terminu utakmice, ali se pretpostavlja da je pomerena za četvrtak i da će biti odigrana u Staroj Pazovi.


Tagovi: Crvena ZvezdaFK Trepča

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije