13:57, 16.05.2018Izvor: Radio Kontakt Plus

Zašto IBCM?KOSOVSKA MITROVICA - Na IBCM-u počela serija info dana koja će trajati naredna dva meseca, a na kojima će mladi moći da se informišu o mogućnostima studiranja na ovoj visokoškolskoj ustanovi.

zasto-ibcm

Foto: Radio Kontakt plus

’’Promovišemo 3 smera – internacionalna prodaja i marketing, javna administracija, upravljanje u poljoprivredi i zaštita životne sredine. To su 3 menadžerska smera,’’ kaže za Radio Kontakt plus Nenad Todorović - marketing menadžer na IBCM-u.

IBCM se veoma ponosi time što su svi profesori na koledžu nosioci doktorata sa internacionalnim iskustvom.

’’Mi koristimo danski sistem obrazovanja. Pored IBCM-ove dajemo i dansku diplomu. Ta dupla diploma otvara vrata svuda u svetu. Naši studenti rade od Meksika do Kine. Četvrta generacija diplomira sada za nedelju dana. Predavanja su na engleskom jeziku i to je bitno naglasiti, a kao prednost IBCM-a u odnosu na ostale fakultete je proaktivan prsitup svemu, jer je deo predavanja teorijski a drugi deo praktična primena znanja,’’ dodaje Todorović.

Koledž organizuje višednevna studijska putovanja po kompanijama i institucijama u regionu gde se studenti upoznaju sa praktičnom primenom svojih veština.

Za upis na IBCM-u kandidati polažu prijemni ispit na engleskom jeziku koji se sastoji iz testa osnova matematike kao i kratak intervju sa kandidatom u toku kojeg se utvrđuje poseduje li vrednosti, motivaciju i veštine koje su neophodne.

Ove godine na koledž će biti upisano 150 studenta u oba kampusa. 

''Za svaki smer ćemo dati po jednu stipendiju na osnovu uspešnosti na prijemnom ispitu,'' navodi Todorović 

Cena studija na IBCM-u iznosi 995 evra, dok je za studente zapadnog Balkana cena viša i ona iznosi 1295 evra na godišnjem nivou.

Pravo na upis imaju svi mladi, bez obzira na etničku pripadnost.

 


Tagovi: KosovoMitrovicaStudenti

Povezane vesti