11:09, 10.03.2017Izvor: RTV Puls

Završena prva faza rekonstrukcije crkve Sv.Nikola u GnjilanuPrva faza rekonstrukcije spoljašnjeg dela Saborne crkve Sveti Nikola u Gnjilanu uspešno je završena, zahvaljujući pomoću Evropske unije. Donacija EU u vrednosti od 97 hiljada evra utrošena je za promenu krovne konsturkcije, zamenu limenih delova na kompletno renovinarnoj fasadi crke i zvonare i na novu stolariju.

zavrsena_prva_faza_rekonstrukcije_crkve_svnikola_u_gnjilanu_

GNJILANE – Prva faza rekonstrukcije spoljašnjeg dela Saborne crkve Sveti Nikola u Gnjilanu uspešno je završena, zahvaljujući pomoću Evropske unije. Donacija EU u vrednosti od 97 hiljada evra utrošena je za promenu krovne konsturkcije, zamenu limenih delova na kompletno renovinarnoj fasadi crke  i zvonare i na novu stolariju.

U izvođenju građevinskih radova učestovala su tri preduzeća koja zapošljavaju Srbe iz Kosovskog Pomoravlja: Izolprom u Gračanici, Izmornik u Velikom Ropotovu i Polet u Gornjem Kuscu. 

„Planiramo da do kraja ove godine, ukoliko se iznađu sredstva, krenemo i sa obvnovom unutrašnjeg dela crkve gde ima i najviše posla“, rekao je za Puls sveštenik Zoran Kovačević.

Crkva Svetog Nikole značajno je oštećena u zemljotresu koji je pogodio Gnjilane 2002.godine i dve godine dana kasnije u martovskom pogromu.


Tagovi:

Povezane vesti
Najčitanije


14:25, 14.02.2019


Najnovije