16:32, 09.07.2020Izvor: Srna, RTRS

Zbog nedostatka novca staju radovi na Dnevnom centru u Кosovskoj MitroviciPredsednik Odbora za pomoć Srbima na Кosovu i Metohiji Milorad Arlov, izjavio je da će nakon što bude završena fasada, stati radovi na Dnevnom centru "Podrži me - 9. januar" u Кosovskoj Mitrovici za decu i mlade sa poteškoćama u razvoju na Кosovu i Metohiji, jer za završetak ovog objekta nedostaje još 85.000 evra, prenosi RTRS.

zbog-nedostatka-novca-staju-radovi-na-dnevnom-centru-u-kosovskoj-mitrovici

Foto: RTRS

Arlov je za Srnu rekao da je ovaj projekat, ukupne vrednosti oko 280.000 evra, u fazi završetka, ali se mora stati sa radovima, te navodi da je globalna situacija izazvana virusom korona sprečila njihovu nameru da završe Centar do 19. avgusta.

“Ostalo je da bude urađeno kompletno unutrašnje uređenje - stolarija, podovi, grejanje, keramika, sanitarije, gletovanje, rigips, lift... Za sve to čekamo da sakupimo sredstva”, naveo je Arlov.

On dodaje da se ovih dana očekuje uplata odobrene donacije od 10.000 КM iz Brčko distrikta, kao i uplate od Vidovdanske aukcije slika iz Istočnog Sarajeva.

Arlov je apelovao da svi humani ljudi, institucije, javna i privatna preduzeća pomognu završetak ovog centra, da bi bio dat na korištenje deci i mladima sa poteškoćama u razvoju, članovima Udruženja roditelja "Podrži me" Кosovska Mitrovica.

“Hvala svima koji su pomogli do sada. Nadamo se i verujemo da ćemo uspeti do kraja godine da završimo ovaj projekat”, kaže Arlov.


Tagovi: Milorad ArlovDnevni centar - Podrži me

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije