17:29, 01.08.2020Izvor: Lajmi / Radio Kontakt Plus

Zemaj najavljuje pooštravanje epidemioloških mera na KosovuMinistar zdravlja u kosovskoj vladi, Armend Zemaj, prilikom posete Univerzitetko-kliničkom centru (UKC) u Prištini je istakao da se poslednjih dana beleži povećan broj obolelih od Kovida -19 i naveo da će Vlada pooštriti mere u cilju suzbijanja i širenja korona virusa. 

zemaj-najavljuje-poostravanje-epidemioloskih-mera-na-kosovu

Foto: Lajmi

On je ukazao je da 31. jula, na dan Bajrama, građani i ugostiteljski objekti nisu poštovali mere, odnosno ograničeno radno vreme.

"Sa terena sam dobijao informacije od terenskih inspektora, ali i hiljade poruka od zabrinutih građana, da se u većini gradova na Kosovu ljudi okupljaju i ne poštuju mere . U ovoj situaciji smo prinuđeni da pooštrimo mere", rekao je Zemaj.

On je istakao da zdravstveni sistem jedva uspeva da upravlja trenutnom situacijom i da neće dozvoliti da se situacija sa Kovidom -19 dodatno pogorša.

Podsetimo, kosovska vlada 28. jula je usvojila novi paket mera u cilju sprečavanja širenja korona virusa. 

Tako je u gradovima sa velikim brojem inficiranih osoba, uključujući i Prištinu, zabranjeno kretanje građana od 22.30 naveče do 5 sati ujutru, a u istom vremenskom periodu je na celoj teritoriji zabranjen i rad ugostiteljskih objekata.

U četiri opštine na severu Kosova, na snazi je zabrana kretanja od 21 do 5 časova ujutru.

Jedna od mera je obavezno nošenje maski i održavanje fizičke distance od dva metra.


Tagovi: ZdravstvoKorona virusKosovo

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije