18:52, 17.10.2020Izvor: Radio Kontakt Plus

Zemaj zatražio obustavu organizacije događajaKosovski ministar zdravlja Armend Zemaj zatražio je od svih centralnih i lokalnih institucija da hitno obustave održavanje seminara, radionica i drugih oblika organizovanja gde se okuplja mnogo ljudi, kao i druge aktivnosti koje nisu preko potrebne.

zemaj-zatrazio-obustavu-organizacije-dogadaja

FB

Zemaj je u objavi na Fejsbuku naveo da su sve centralne i lokalne institucije, Kosovska policija, zdravstvena i sanitarna inspekcija, kao i drugi činioci koji imaju direktno učešće u borbi protiv korona virusa, obaveštene o primeni nove odluke u skladu sa aktuelnom situacijom.

Preporučuje se onlajn rad, organizovanje sastanaka i drugih aktivnosti.

“Kosovska policija i svi inspektori, zajedno sa opštinama i odborima za vanredne situacije, moraju hitno delovati kako bi sprečili pogoršanje situacije”, naveo je Zemaj.

Istakao je da bi inspekcije trebalo da se nastave ubrzanim tempom, a novčane kazne treba izricati u skladu sa Zakonom o borbi protiv pandemije Covid-19 i strogo ih sprovoditi tačno, bez izuzetka. 

Dodao je da će narednih dana biti objavljen izveštaj o preduzetim aktivnostima za sprečavanje novog talasa, koji u okolnostima sezonskog gripa i drugih virusa može prouzrokovati pogoršanje pandemijske situacije.

Na Kosovu u poslednja 24 sata nije bilo smrtnih slučajeva, registrovano je 148 lica pozitivnih na korona virus, dok je 56 lica oporavljeno.
 


Tagovi: Korona virusKosovo

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije