09:50 | 13.06.2022 Izvor: Radio Kontakt Plus

“Ženidba” naredne sedmice u MetohijiDramska predstava "Ženidba", u izvođenju ansambla Narodnog pozorišta u Prištini, naredne sedmice biće odigrana u Metohiji.

zenidba-naredne-sedmice-u-metohiji

Foto: facebook.com/narodnopozoriste.pristina

Predstava će 20. juna u biti odigrana Domu kulture u Goraždevcu, sutradan u Domu kulture u Velikoj Hoči, a 22. juna u Domu kulture u Osojanu. Početak predstave zakazan je za 18.00 časova.

Metohijska turneja će, ujedno, označiti i kraj prolećnog dela pozorišne sezone.

"Ženidbu" je, po tekstu Nikolaja Gogolja, više nego uspešno režirao Milan Кaradžić. Premijerno je izvedena 8. oktobra 2018. godine u Gračanici, kada je prištinski teatar obeležio 70 godina rada.

Ispostaviće se da je to najigranija predstava NPP-a od devedesetih godina prošlog veka, apsolutno omiljena kod publike.

"Ono što reditelj najviše voli je da mu se predstava dobro i dugo igra", kazao je Кaradžić 15 meseci nakon premijere, a povodom 30. izvođenja ovog komada marta 2020. u Novom Sadu.

"Ženidba" je, inače, urađena u koprodukciji Narodnog pozorišta u Prištini (NPP) i Srpskog narodnog pozorišta (SNP) iz Novog Sada.

U predstavi igraju: Jelena Orlović/Milica Burazer, Milena Jakšić/Jasmina Stoiljković, Anika Grujić, Milan Vasić, Igor Damnjanović, Milorad Кapor, Nebojša Đorđević, Bojan Stojčetović, Branko Babović i Tamara Tomanović.
Tagovi: KulturaNarodno pozorišteVelika HočaGoraždevacOsojane

Povezane vesti


NajčitanijeNajnovije