08:27, 19.05.2020Izvor: RTS

Žitelji dela Gračanice pet dana bez vodeU naselju "Padalište" u Gračanici, više desetina porodica, je nekoliko dana bez vode, iako je akumulacija na kilometar od njihovih zgrada.

zitelji-dela-gracanice-pet-dana-bez-vode

Foto: RTS

Predstavnici više porodica okupili su se sinoć ispred svojih zgrada i pozvalo je predstavnike nekoliko medija kako bi izneli problem sa vodosnabdevanjem.

"U četiri zgrade od po 20 stanova živi 80 porodica. Imamo porodice sa troje, četvoro i šestoro dece. Imamo i nekoliko beba. A već peti dan nemamo vodu", prenela je novinarima Silvana Marinković, žiteljka u tom naselju.

U Gračanici su na snazi restrikcije zbog niskog nivoa vode u Gračaničkom jezeru, ali žitelji ovog kvarta su bez vode i kada je ostali deo naselja ima.

Marinkovićva kaže da su se obraćali lokalnoj javnoj službi, ali i da su se obraćali upravi vodovoda.

"Prebacuju odgovornost sa jednih na druge. Ništa nam nisu obećali. U vodovodu su nam rekli da oni uključuju vodu za čitavo naselje, ali je mi nemamo", navela je Marinkovićeva.

Okupljeni žitelji na "Padalištu" očekuju da im opštinska uprava Gračanice reši problem, ako nikako drugačije, onda da finansira kopanje bunara kako bi dobili vodu.

Žitelji "Padališta" su najavili okupljanje i za danas u 18 sati, na kom očekuju da će ih posetiti i predsednik opštine Gračanica.


Tagovi: VodaGračanicaVodosnabdevanje

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije