11:59, 10.09.2019Izvor: Radio Kontakt Plus, Mozzart Sport

„Znaš kako se postaje pravi šampion? Izađeš na teren kad je najteže i pobediš!“Srbija je izabrala teži put do medalje na Svetskom prvenstvu u Kini, ali istorijski gledano - našim košarkašima je to uvek bio izazov.

znas-kako-se-postaje-pravi-sampion-izades-na-teren-kad-je-najteze-i-pobedis

Mozzart Sport

Znao je legenda srpskog glumišta Nebojša Glogovac kroz ulogu Kaje u kultnom filmskom ostvarenju "Nebeska udica", da objasni aktuelnu situaciju Orlova - "Znaš kako se postaje pravi šampion? Izađeš na teren kad je najteže i pobediš."

Mnogima se te reči vrte u glavi još od nedelje, jer u njima se kriju svojevrsna emocija, simbolika i istina.

Posle četrnaest uzastopnih pobeda, Srbija je položila oružje pred Španijom nedavno, jer nije uspela da parira rivalu energijom, željom, ali ni da odgovori na taktičku bravuru Serđa Skariola.

Zato je u danu kada se protiv Argentine tradicionalno igra najteži meč na jednom velikom turniru, onaj četvrtfinalni, od Plavih traži samo jedno - da pokažu reakciju i svima stave do znanja da ovaj tim zaista može uspešno da završi takmičenje u Kini, sa medaljom oko vrata.

Argentina nije Španija, ali je po mnogo čemu slična “Crvenoj furiji”. Gaji izuzetnu košarkašku tradiciju, a ekipa predvođena legendarnim Luisom Skolom nastavlja da čuva i održava duh nekih prošlih vremena.

Krase ih agresivna odbrana, pikovi na visokom postu i brza krila kao dodatna opasnost. Dobra vest je da Srbija lošije izdanje od onog protiv Španije ne može da pruži.

Srbija ima talenat, individualni i timski kvalitet, a protiv Španije je dobila strašnu košarkašku lekciju iz kojeg su se verovatno izvukle jasne pouke.

Direktan prenos četvrtfinalnog duela Srbija - Argentina, možete pratiti na kanalu RTS1 od 13h.


Tagovi:

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije